L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 17 de març del 2021

El dia de Sant Josep i el cap de setmana s'espera fred i possibles pluges


Tot apunta a una festivitat de Sant Josep i corresponent pont de cap de setmana fred, on es bastant probable que no passem dels 15ºC en el litoral valencià i en la nostra zona. És la situació derivada de la presència d’aire molt fred en les capes mitjanes-altes, amb temperatures inferiors als -30ºC a una alçada sobre els 5.400 metres, valors importants per a meitat de març. Mapa superior: possibles pluges fins demà, dia 18

Avui dimecres estem sota la influència d’un potent anticicló ubicat a les Illes Britàniques, que a partir d’avui es desplaça de nord a sud i arrossega una massa d’aire fred, en el mateix sentit nord-sud, que ajudarà dissabte a una entrada d’aire marítim.  S’esperen vents forts fins els 80km/hora a l’interior de Castelló.

Per a demà dijous s’espera l’arribada del vent de llevant i aire fred, i potser les primeres pluges a la costa mediterrània, és a dir, ja notarem la baixada del termòmetre, amb fred dijous i divendres, que s’allargarà tot el cap de setmana i no remetrà un poc fins al diumenge, si fem cas a les previsions d’AEMET.

 

Situació temperatura en alçada a 20 de març, entrada en la primavera

Demà dijous tenim de previsió una baixada de temperatures, entre 5 i 10 graus per davall del que seria normal, que es mantindran fins el cap de setmana i també dissabte, dia en que entrarem en la primavera. S’esperen ruixats en tot l’àmbit geogràfic valencià a falta d’una concreció més clara. En resum, sensació tèrmica com si tornarem a l’hivern, temps rufolós i probables precipitacions, és a dir, una situació lluny de la viscuda els darrers dies.

 

No obstant, AEMET recomana estar pendent de les actualitzacions, perquè encara hi ha alguna inseguretat, sobre tot en les precipitacions, i si afectaran o no a tot el territori valencià.