L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dilluns, 15 de març del 2021

ÚLTIMA HORA: S'ajorna la vacunació dels docents per la decisió presa pel Ministeri de Sanitat de no usar la vacuna AstraZeneca durant 15 dies

 


Espanya ha decidit aturar la vacunació amb AstraZeneca durant, com a mínim, els pròxims 15 dies. La decisió presa per la ministra de Sanitat, Carolina Darias, i confirmada als consellers de les comunitats autònomes ha deixat sense efecte el pla de vacunació que la Conselleria de Sanitat i la d'Educació havien preparat per a vacunar el personal docent i no docent dels centres educatius valenciana a partir d'avui.

La decisió es pren "per precaució" i així ho ha transmés la ministra durant la reunió extraordinària del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut. Espanya paralitzarà almenys 15 dies la vacunació amb dosi d'AstraZeneca contra el coronavirus, una decisió que va en la línia presa en les últimes hores per diversos països europeus , cas d'Alemanya, França o Itàlia.

Així les coses, la Generalitat Valenciana ha paralitzat l'ús d'aquesta vacuna en el País Valencià, una mesura que afectarà si fa no fa un total de 116.000 persones que anaven a ser vacunades des d'aquest dilluns i fins al 27 de març.

L'Agència Europea del Medicament (EMA) està estudiant els episodis trombòtics notificats, que de moment són una trentena de casos i que són els que ha obligat a prendre la mesura. L'EMA ha assenyalat que, de moment, no hi ha cap indici que evidenciï que la vacunació hagi causat aquestes afeccions, "que no figuren com a efectes secundaris d'aquesta vacuna".

AstraZeneca es defensa 

AstraZeneca fa una crida a la tranquil·litat assegurant que no hi ha "cap evidència" de la seva relació amb un augment del risc de patir un episodi trombòtic un cop es rep una dosi de la vacuna. El laboratori assegura que, fins ara, a la UE i el Regne Unit s'han notificat 15 casos de Trombosi Venosa Profunda i 22 d'embòlia pulmonar entre les més de 17 milions de persones que han rebut alguna dosi de la seva vacuna fins al 8 de març. La xifra indiquen "és molt inferior a la que s'esperaria que ocorregués de manera natural en una població general d'aquesta grandària i és similar a la d'altres vacunes autoritzades enfront de la Covid-19".

De totes maneres, i com a mesura de prevenció, com hem dit s'ajorna la vacunació prevista amb aqusta vacuna.