L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 6 de març del 2021

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Una proposta més pròpia d'una barra o conversa de bar que de gestió política

 

És una proposta com les que se sentien abans de la pandèmia en les barres de bar, o igual a tants comentaris de veïns que no estan massa assabentats de com funciona l’Administració... Una proposta  impròpia per a una persona que cobra uns diners, suposadament, per treballar per millorar la gestió de l’Ajuntament en benefici del poble.

És trist comprovar com una regidora, que vol erigir-se com a portaveu de l’oposició i aspira a alcaldessa, faça en premsa – Las Provincias divendres i dissabte Levante-EMV- una proposta més pròpia d’una barra de bar. I que ens demostre, una vegada més, que no sap com funciona l’Ajuntament ni l'Administració,  cosa que  és el mínim exigible a qui porta més de 5 anys de regidora, i rep dietes i indemnitzacions pagades dels impostos dels ciutadans. Per cert,  no sabem l’import que cobra perquè no es publica en el web municipal.

 


D’ençà que el PP va deixar arruïnat econòmicament l'Ajuntament, s'ha treballa amb força, i en aquest any de pandèmia més encara, per afavorir tots els sectors productius de Tavernes. En els plenaris,  s'ha dit i s'ha explicat com s’ha actuat i com s’actua segons les responsabilitats, les competències i la disponibilitat econòmica que permeten les restrictives lleis vigents per als Ajuntaments, moltes aprovades pel PP.  L'autonomia local és la que és.

Un treball constant, dins d'un marc general legal estret, i que ha dut els Ajuntaments a ser la “ventafocs” de les Administracions. Sempre són els últims en disposar dels recursos estatals que calen per atendre els ciutadans que,  primer que a ningú hi acudeixen, en ser l’Administració més pròxima. Però l’autonomia local és la que és, la que han volgut les lleis aprovades pel PP, entre altres.

Els ciutadans paguem impostos a l’Ajuntament perquè millore el poble, els serveis de tota classe i el manteniment general d'instal·lacions, edificis, carrers.... Aquesta és la destinació dels impostos municipals: beneficiar tota la ciutat amb accions de millora. I també per això se li paguen les dietes de la regidora, tot confiant que treballarà en positiu,  farà propostes de millores i no es dedicarà a entrebancar la tasca i gestió municipal.

L’Ajuntament  ha dut a cap el darrer any moltes actuacions en benefici de sectors locals, sempre d'acord amb la llei i competències municipals, i els ha donat a conèixer, els ha publicat i el veïnat els ha pogut llegir en les xarxes socials. Pel contrari mai  no hem llegit cap recolzament, mai cap opinió positiva en les xarxes de la regidora ni del PP per la faena feta i, si han publicat res, sempre en negatiu i crítica.

Les decisions positives i afavoridores dels sectors productius, preses per l’Ajuntament el darrer any, explicades en els plenaris i en base a les competències i responsabilitats que té, són entre altres1- no pagar ocupació via publica pràcticament el 2020 i 2021;  2- facilitar la gestió de totes sol·licitud d’ajudes amb una oficina municipal i personal dedicat,  3- subvencionar amb 60.000 euros dels impostos de tots els ciutadans per a les ajudes del Pla Resistir, 4- campanyes en benefici del comerç local, etc... Mai no han merescut una frase d’ànim, un recolzament del PP i de la seua portaveu en les xarxes socials. 

 

És hora que presente ja alguna proposta seriosa, creïble, amb una base jurídica sòlida segons les competències municipals. Es hora que explique als ciutadans què, com i quan s’han d’executar eixes propostes,  com es justifiquen legalment, quin projecte clar presenta, etc i etc. Massa demanar-li, ens sembla. Potser per això no li coneixem en 5 anys cap proposta detallada, argumentada i ben especificada, només propostes més pròpies de converses i xafarderies de barra de bar.

Aclariment i confirmació: les idees i opinions expressades són exclusivament i únicament nostres,  de ningú mes.