L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 4 de març del 2021

Tots els actes amb els quals Tavernes celebrarà enguany el 8 de març, "Dia Internacional de la Dona".



Tavernes commemora el 8 de maç "Dia Internacional de la Dona" amb un conjunt d'actes impulsats des de la regidoria d'Igualtat que dirigeix Noèlia Alberola, de Compromís. La situació sanitària no permet les activitats presencials, i tots els actes s'han adaptat a les circusmtancies actuals sense perdre l'esperit reivindicatiu sobre el paper de la dona en la societat.
 
El dia 8 de març, dilluns, es podrà seguir la lectura del tradicional manifest reivindicatiu a través dels canals de comunicació de l’Ajuntament i també es retrà homenatge al conjunt de les dones de Tavernes que han tingut un paper clau durant la pandèmia. 
 
La regidora d’Igualtat, Noèlia Alberola, ha destacat que “hem preparat una programació virtual molt completa per a commemorar el Dia de la Dona de forma segura sense perdre la vessant reivindicativa. Anime a la població a decorar els seus balcons i finestres amb mocadors, teles i altres elements morats per a visibilitzar el paper de la dona en la societat”. 
 
 
La regidora d'Igualtat, Noe Alberola
 
Activitats programades
 
1. L’exposició en línia Pinzellades amb mirada de dona, a càrrec del grup l’Art de la Vall, una visió artística del gènere femení a través de l’art valler.

2. Cursa de la Dona que, per la pandèmia, se celebrarà virtualment del 20 al 28 de març. Per a participar, cal inscriure’s al correu electrònic regidoria.igualtat@tavernes.org i enregistrar el recorregut escollit (5k o 10k) amb una aplicació mòbil i enviar la imatge al mateix correu. S’hi podrà col·laborar amb donacions a l’ONG Solidaritat a la Valldigna, les quals aniran destinades íntegrament a pal·liar la situació de les dones i xiquetes refugiades a Lesbos.
 
3.  Exposició viva itinerant "Les dones de Tavernes i els seus oficis" per tal donar a conèixer les feines que duien a terme les dones de Tavernes abans del 1950 i documentar amb fotografies una part de la nostra història perquè no caiga en l’oblit.
 
Aquesta exposició es una iniciativa conjunta entre la Regidoria d’Igualtat i la Regidoria d’Educació, que dirigeix Anna Bellever, de Compromís i suposa un projecte transversal i engrescador que comptarà amb la implicació dels centres educatius, ja que l’alumnat participarà en la confecció de la exposició per a conèixer de primera mà la història de les dones del municipi.

4.  Paraula de dona és una altra de les accions per a recordar la figura i el paper de la dona en la nostra història. Serà una activitat en línia de lectura de poemes d’escriptores valencianes, contades pels i les membres del Club de Lectura.

5. L'Ajuntament ha impulsat diverses ponències virtuals al voltant del 8-M, les quals es van iniciar ahir mateix amb la magnífica xerrada d’Eulàlia Lledó, Doctora en Filologia Romànica, especialista en investigacions sobre sexisme i llenguatge, i Premi Creu de Sant Jordi l’any 2008.
 
L’agent d’Igualtat i professor, Agustín Zaragozà, impartirà les altres dos ponències del cicle: ‘I després del 8-M, què?’ (dimarts 9 de març, 19 hores) i ‘Violències contra les dones’ (dilluns 15 de març, 19 hores). Per al 24 de març està programada la ponència Dones i lideratge impartida pel Col·lectiu Obrint Portes, i per al 14 d’abril està prevista la ponència amb exposició d’imatges La dona republicana. De l’esperança a la repressió.