L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 23 de març del 2021

Tavernes augmentarà els controls de desplaçaments en Setmana Santa i Pasqua. Vídeo del pont de Sant Josep

 

Si una persona arriba de fora del País Valencià per passar les vacances de Pasqua a Tavernes, i és detingut en un control, haurà de donar la volta i tornar-se’n a la seua residencia. Només es poden traslladar veïns d’altres comunitats amb un motiu justificat, de força major. Tot desplaçament no justificat, serà  motiu de proposta de sanció per les forces de seguretat” ha confirmat el regidor de Seguretat Ciutadana de Tavernes, Josep Llàcer.

De fet, indicava, la Policia Local i la Guàrdia Civil preparen un dispositiu especial per aquests dies de Pasqua en un intent de dissuadir a persones irresponsables que no fan cas de les mesures sanitàries. Una mostra del tipus de control que es podrà establir en Pasqua l’hem pogut observar en aquesta festivitat i pont de Sant Josep i en distints punts de la ciutat i accessos a la platja. 

 

Josep Llácer ha assenyalat que, en aquest passat pont, majorment el treballs dels agents ha estat comprovar la procedència dels vehicles controlats i “això ha facilitat alçar dos actes per saltar-se el confinament perimetral valencià. Unes sancions que venen a sumar-se a les 70 de dies enrere per incompliment de les mesures sanitàries o per saltar-se la restricció de mobilitat nocturna, on es va arribar a desmantellar 3 festes il·legals en el terme”. 

El regidor de Compromís ha confirmat que les actuacions seran més nombroses per Pasqua “amb l’establiment de controls aleatoris, en el temps i en els llocs, a distintes hores del dia sempre procurant abraçar el màxim de temps per la impossibilitat d’efectuar-ne durant tot el dia”. 

 

El regidor ja avisa que la vigilància serà més estricta en el nucli urbà de la platja per a comprovar l’origen dels residents en aquestes pròximes vacacions, al temps que ha descartat, com va passar l’any passat, un control de vehicles aparcats. “Seria molt complicat. No podem oblidar que molts propietaris són de les comarques veïnes, i altres fins i tot poden vindre d’altres punts del País Valencià després de llogar un apartament per passar aquesta setmana de pasqua”.

Actuacions en Sant Josep com a preparació de Pasqua

El regidor de Compromís ha confirmat que l’establiment de controls aquest passat pont, a més de seguir el manament de les autoritats valencianes i Delegació de Govern, ha estat com una preparació per a la Setmana Santa i Pasqua, quan tothom preveu que seran més nombrosos i estrictes, i també perquè s’espera que si el temps acompanya -  cosa que no ha estat en Sant Josep que hem tingut mal oratge- molts intentaran burlar les restriccions. 

 

 Això en certa mesura ja es va poder comprovar el passat pont, quan el mal oratge no va ser impediment perquè alguns encara es desplaçaren fins a Tavernes o altres pobles de la costa valenciana, com ha publicat la premsa i, fins i tot, s’ha pogut observar en algun supermercat local.

Durant aquests dies de Sant Josep, els veïns de Tavernes han pogut comprovar com  de manera ràpida i aleatòria s’establien control per la Policia Local i la Guàrdia Civil tant en punt d’accessos a la platja com al casc urbà de Tavernes, actuacions que han estat reforçades pel dron de la Policia Local.