L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 3 de març del 2021

Confederació inicia la instal·lació de la malla geotextil dins dels treballs de millora dels marges del Vaca


La Confederació Hidrogràfica del Xúquer ha començat la col·locació de les capes de geotextil, un mantell de plàstic especial que té com missió principal dificultar el brot i creixement de la vegetació, especialment de la canya vera, en els marges del riu Vaca.
 
 Aquests treballs continuen les tasques que du a cap la Confederació del Xúquer en el Vaca, en concret en el tram de riu entre els límits del terme municipal de Benifairó fins a l'altura del Molí de Tonet, en una ampla zona que està ubicada al costat del Camí del Pla i la subestació elèctrica "La Valldigna".
 
 
 
 
Els vianants que acostumen a passejar pel Camí del Pla han pogut observar aquestes últimes setmanes la gran feinada feta, amb ajuda de gran maquinària, i de la qual les fotografies fetes ahir dimarts en donen testimoni.
 
La Confederació Hidrogràfica del Xúquer, de la qual depén els sistema d'aigües de la Valldigna, amb l'execució d'aquest projecte està atenent les demandes que el govern de Compromís de l'Ajuntament de Tavernes va efectuar la passada legislatura a iniciativa  del regidor d'agricultura Javier Escrihuela i del regidor d'Urbanisme, Josep Llácer.
 

 

El seguiment de la proposta i del projecte ha estat continuat enguany per l'actual regidor d'Agricultura, Emili Enguix, la responsable de Medi Ambient, Mònica Palomares, i el regidor d'Urbanisme, Josep Llácer, tots tres de Compromís, que confien el projecte tinga continuïtat els pròxims anys en les fases previstes. Cal saber que aquests projectes normalment tenen de vigència administrativa un any, en executar-se d'acord amb el pressupost que anualment puga dedicar Confederació a aquestes tasques.
 


 
Una tasca que s'executa per fases i que millorarà els marges del riu
 
Ara mateix, i després de completar el que seria la primera fase, que ha consistit en l'eliminació de les canyes, els operaris duen a cap el cobriment de tota la zona de canyar, una faena que, com es pot apreciar en les fotografies, no és fàcil ni senzilla per la grandària i l'altura de la superfície a cobrir. 
 
Les tasques de Confederació en el riu Vaca, en el terme valler, s'executen per fases i enguany la previsió es actuar en aproximadament una longitud de quilòmetre i mig, per continuar després en pròximes actuacions riu avall.
 
 
 
Acabada la faena, caldrà esperar un temps prudencial, i que es pot allargar més d'un any, per comprovar el resultat de l'eliminació de les canyes i de l'ofegament de les arrels que fa el geotextil, i actuar eliminant de nou els possibles rebrots.
 
La fase final consistira amb plantació de flora autòctona i vegetals de ribera propis de la nostres terres, les quals a més de dificultar la reproducció de la canya invasora, serviran de contenció amb les arrels del caixer del Vaca.
.