L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 3 de març del 2021

L'Alumnat de forestal del taller d'ocupació milloren les sendes del voltant del Clot de la Font

 

L’alumnat de l’especialitat de Forestal del Taller d’Ocupació “Millorem Tavernes III” ha efectuat actuacions al paratge del Clot de la Font per tal millorar el traçat circular de les sendes del voltant, afavorint l’ús públic d’aquest indret i facilitant l’accés als aficionats al senderisme, el ciclisme i les rutes a cavall.


L’alumnat del taller ha començat realitzant treballs d’aclarida de la vegetació per tal de deixar visible la Font de Mezquida. Al temps que es neteja eixa part del barranc s’aconsegueix obtenir una bona vista de l’emblemàtic Ginkgo biloba que hi ha prop de la casa de la finca. En aquest mateix indret, l’alumnat ha realitzat pràctiques de desbrossar i de construcció amb pedra seca, per tal d’assegurar el marge del barranc.

L’actuació global a l’entorn del Clot de la Font comprendrà també l’adequació de la senda que l’uneix amb el Molí del Pla i la recuperació del Camí de l’Ombria de dalt, que condueix cap al terme de Benifairó. Aquest camí es troba actualment pràcticament perdut, i amb els treballs silvícoles de desbrossament, tala, aclarida i poda; i la construcció de marges de pedra seca; s’aconseguirà la recuperació de l’antic traçat de la senda que transcorre entre dos ecosistemes diferents com son la muntanya i els bancals de tarongers. 

 La regidora de Medi Ambient, Mònica Palomares, ha assenyalat que “la coordinació amb el taller d’ocupació permet recuperar sendes com el Camí de l’Ombria de dalt, una senda de gran valor ambiental i paisatgístic, que transcorre entre la muntanya i els bancals de tarongers”.

Aquestes zones de frontera o transició entre ecosistemes, denominades ecotò, tenen una enorme importància ambiental donat que en elles s’ajunta la biodiversitat de la muntanya amb la del agroecosistema que representen els camps de tarongers.