L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 1 d’octubre del 2019

L'Ajuntament posa en marxa la primera edició del Pla d'Esterilització Felina (PEF)


L'Ajuntament de Tavernes ha posat en marxa la primera edició del Pla d'Esterilització Felina (PEF), impulsat per la Regidoria de Benestar Animal, que dirigeix Mònica Palomares de Compromís, amb la col·laboració de l'Associació Animalista.

La regidora ha explicat que "els PEF són una ferramenta de control de les poblacions felines de carrer, que ja s'aplica a diversos municipis, per exemple València que és pionera, Godella o Alboraia. Es tracta d'una estratègia avalada per l’Organització Mundial de la Salut, qui la reconeix com la més efectiva i humana de les possibilitats d’actuació"
.

Palomares ha recordat l'objectiu del PEF, reduir de forma progressiva, amb les successives esterilitzacions, els individus de les colònies, fins a un nombre adequat perquè els beneficis de la presència, bàsicament el control de rosegadors, superen les molèsties i tindre un equilibri estable amb els animals.

A Tavernes ahir va començar la captura de gates, dins d'una campanya que durarà un any i que consisteix en la captura i el trasllat a la clínica veterinària on es farà l'esterilització, l’administració d'antibiòtic per a prevenir infeccions posteriors, la desparasitació interna i el posterior trasllat a la seua colònia. Cal dir que el treball de les voluntàries en aquesta campanya és imprescindible per a una bona actuació.

La presència de gats és una realitat als municipis i augmenta per l'abandonament i la reproducció descontrolada. Els gats s'agrupen per a viure en colònies felines i cal mantenir un control de la població per a garantir-ne la salubritat, cosa que s'espera aconseguir amb una campanya que pretén controlar-ne la població, millorar la seua salut i garantir el seu benestar.

Des de la Regidoria de Benestar Animal i l'Associació Animalista es busca i desitja una societat conscienciada, responsable i respectuosa amb els seus animals.