L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 21 d’octubre del 2019

Cada setmana que passa, avancen més ràpid les obres del col·lector



Les obres, com hem explicat en altres ocasions, consisteixen en aquests moments en l'excavació de les grans rases que serviran per soterrar el col·lector. La màquina que podem observar en la fotografia superior,  dalt al centre, una vegada excavada la rasa introdueix a colps, com un gegantí martell, dins del terra una espècie de peces metàl·liques, com agulles gegantines, que alhora que sostenen les parets disposen d'un sistema a traves del qual es pot extraure l'aigua que filtra del subsol perquè no siga impediment per als treballs posteriors de formigonat.




En aquesta rasa es col·loquen els grans tubs de plàstic especial, que formen les canonades dels col·lectors, i es preparen també els pous de registre que donen a l'exterior i que permetran l'entrada futura de personal per reparacions i manteniment. Tot el conjunt es cobreix d’un mallat d’acer sobre el qual s’escampa el formigó i es tapa la rasa per construir damunt el vial perimetral.


Les fotografies permeten observar el que diem: a la superior, la meitat de l'esquerra ja té els tubs soterrats mentre la part de la dreta està preparada per procedir a la col·locació d'aquestes peces que formen el col·lector i formigonar. 



En acabar tota la tasca de construcció del col·lector, sobre aquest, discorrerà el vial perimetral de la platja, de 18 metres d'amplada i dues vies de transit, que unira les platges valleres.




Les obres, tant les del vial perimetral com les del col·lector, les executa l'empresa Hidraqua, i suposen una inversió de més de 3 milions d’euros amb l’objectiu d’eliminar els problemes d’inundabilitat i facilitar el trànsit de vehicles i vianants entre les dues platges. 


Elaboració pròpia: Fotografies d'ahir diumenge