L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

diumenge, 13 d’octubre del 2019

PLENARI D'OCTUBRE 2019: Neteja de les canyes de les platges abocades pel Xúquer



La zona de platja urbanitzada de Tavernes (la foto superior i les tres que segueixen davall són d'ahir) està neta després de dues setmanes de treball conjunt dels operaris municipals i de Divalterra, l’entitat de la Diputació. Queda alguna zona del Mareny on continuaran les tasques de neteja.

 
Imatges d'ahir de les dues platges valleres

Els treballs van començar el dilluns després de la setmana de festes locals. L'alcalde, Sergi González,  reconeixia en el plenari que els treballs s’han allargat més del que haurien volgut, però no acceptava de cap manera acusacions de deixadesa en l'Ajuntament i assegura que, s'ha actuat en la neteja de la millor manera possible tenint en compte els recursos propis i els  aconseguits de Diputació i Divalterra.



L'alcalde va remarcar que ha estat una neteja amb molt de problemes per les tasques de la coordinació dels  treballs amb Divalterra i el fet de no poder usar tots els recursos municipals perquè les brigades estaven ocupades en els preparatius dels actes de la setmana de festes.

L'alcalde indicava que les comparacions fetes per algun partit de l'oposició amb altres pobles "son totalment injustes" i assenyalava que molta gent,  a l’hora de valorar el treball fet, ha oblidat i no ha tingut en compte la gran quantitat de canyes acumulades en els 6 km de platges de Tavernes. 




En el plenari, Sergi Gonzàlez, assenyalava que la major part de les canyes abocades pel Xúquer a la mar van anar a parar al Brosquil i Tavernes i, segons afirmava "l'estat de la platja de Xeraco no tenia res a vore amb el problemó" que tenia Tavernes. També informava que els propis responsables de Divalterra eren conscients del problema de Tavernes quan li van dir que “ la situació de Tavernes no era ni pareguda a la que tenien els platges del voltant com Xeraco. Ací hi havia  50 vegades més canyes que a Xeraco”. 

L'alcalde manifestava que les acusacions de deixadesa no se sostenen, perquè hi havia un total de 20 persones treballant aquestes dues setmanes, i van comptar com a recursos 2 remolcs de Divalterra, 1 màquina de neteja d’arena de Diputació,  1 pala i 2 camions de l’Ajuntament. 

En el vídeo següent l'alcalde ho deixa ben explicat.

 
Intervenció de l'alcalde explicant els treballs i la situació de les platges valleres

L'Ajuntament va intentar buscar algun tipus de maquinària específica que ajudara en la neteja, com per exemple camions 4x4, i també contractar més maquinària d'ajuda, però això necessitava iniciar un procés administratiu de contractació i, com es va explicar en el plenari, va resultar inviable perquè la resolució del procediment administratiu tarda alguns mesos, massa tard .

Així estaven ja de plenes de canyes les nostres platges quan encara no havia enrasat el temps
La neteja de la platja de Tavernes ha estat un treball ple de dificultats: Els camions no podien entrar a l’arena perquè només té com accessos a l’arena la zona de Padur, Porta del Sol i Goleta. Per això la pala replegava les canyes en l'arena i, les traslladava a algun dels accessos on els abocava en els camions.  El ritme de traure els canyes per la pala era lent, però no és podia anar més ràpid.


Els dos remolcs de Divalterra si que entraven a la platja, però amb  pocs feixos s’omplien perquè el volum de canyes era molt voluminós. Totes les canyes, amb  independència del mitjà usat per al trasllat, es portaven a un abocador controlat en un viatge que tardava 30 minuts.

Com alcalde he de demanar disculpes a la gent que no ha pogut gaudir plenament de la nostra platja però he explicat els accions dutes  a terme per l’Ajuntament i la dificultat  per a poder avançar més ràpid” indicava.