L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 7 d’octubre del 2019

Objectiu: recuperar per als vianants el centre urbà com fan milers de ciutats al Món




Tavernes va vianalitzar  fa uns dies la Plaça Major, continuant la mesura que tots els anys es feia durant les Festes del Pobles, amb la qual cosa s’ha tancat a la circulació de vehicles.

L’objectiu és recuperar per als veïns i veïnes espais urbans, seguint el model de milers de ciutats espanyoles, europees i a tot el Món, a més de ser un factor de lluita contra la contaminació provocada per les emissions de CO2 i una forma saludable de viure i d’ajuda a la millora de la salut ja que promou l’exercici físic per desplaçar-nos per la ciutat i augmentar les relacions entre veïns.

La mesura, si l’experiència iniciada aquests dies és positiva, es pot continuar amb altres zones del centre de la ciutat, una realitat que seria viable i positiva segons els informes i documents tècnics redactats per la Policia Local.


La zona a recuperar per al veïnat serà majorment el Passeig  del País Valencià i zones annexes, on la circulació de vehicles es tallaria a partir de l’encreuament del carrer Major amb el Doctor Fleming, L'U i el Dos, Carnisseria i Metge Grau.

Aquest tancament al pas de vehicles serà efectuat de forma progressiva al llarg de la legislatura i com ja es sabut s’ha començat per la Plaça Major, en la que es vol siga la prova pilot per a tot el projecte de vianalització del centre valler .

Tavernes se sumaria així al conjunt de ciutats, de tota grandària i ubicació en el planeta, que gaudiria segons tots els estudis efectuats d’unes millores que es resumeixen en: guanyar en qualitat de vida, millora de la trama urbana, conversió de la zona de vianants en un punt atractiu per als ciutadans, es guanya en dinamisme comercial i es redueixen els nivells de contaminació i de soroll ambiental.

Una mesura contemplada en el PMUS 

Realment el projecte que ha engegat el govern de Compromís és una de les conclusions que en el seu dia va establir el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), que es va elaborar al llarg de dos anys de treballs amb la participació de moltes de les entitats i associacions de Tavernes.


També la Policia Local recolza la iniciativa i afirma que tancar el centre urbà al pas de vehicles tindrà conseqüències “molt positives perquè els vianants transitaran tranquil·lament pels carrers, sense presència de vehicles”. Això facilita millorar la seguretat ciutadana i l’accés als establiments públics o comercials, a mes de corregir la saturació de vehicles i el mal aparcament per a fer gestions de pocs minuts.

La circulació per aquesta illa de vianants, denominada “zona 10” l’efectuaran vehicles amb permís, i no mai a més de 10  km/hora,  propietat dels veïns amb cotxeres i transportistes, que tindran zones habilitades de carrega-descarrega i horari limitat.

L’aparcament municipal de passeig gaudirà de facilitats per poder deixar els vehicles mentre duren les gestions, amb preu molt baixos, i es pretén també crear “zones verdes” on l’aparcament serà de temps limitat.