L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 23 d’octubre del 2019

L'Ajuntament repara camins afectats per les pluges torrencials del novembre del 2018



L'Ajuntament de Tavernes,  a través d'un treball conjunt de les regidories de Medi Ambient i d'Agricultura dirigides per Compromís, està procedint a la reparació d'una sèrie de camins forestals i agrícoles del terme municipal que foren afectats per les fortes pluges del mes de novembre del 2018.

Els treballs de reparació els efectua l'empresa Dragsa, segons una resolució del passat mes de juny que subvenciona en 2 milions d'euros les reparacions en 1
8 municipis de les comarques Vall d'Albaida i Safor-Valldigna, molt afectades per aquell temporal.

Treballs en camins agrícoles

Els treballs en el terme de Tavernes han estat efectuats per dues brigades. Una primera brigada ha estat dedicada als camins agrícoles cas de l'Alcudiola, Massalari i Cambro i per tant les actuacions depenen de l'àrea d'Agricultura, responsabilitat d'Emili Enguix. La segona brigada s'ha dedicat als camins forestals, cas del Mirador, Racó Redó i Primer del Raconàs, obres que depenent per tant de l'àrea de Medi Ambient, que dirigeix Mònica Palomares..

Treballs en camins forestals

El procediment de reparació, segons hem pogut observar, és bastant semblant: primer es tritura la pedra i posteriorment es premsa i aplana el camí on s'actua, però hi ha la diferència que en el cas dels camins agrícoles després han estat formigonats, cosa que no es fa en els camins forestals que queden de terra.  No obstant, cal assenyalar que en els cas dels caminis forestals s'han preparat de manera que direccionen l'aigua de pluja cap a vies de desaigüe fora del camí, per tal d'evitar la desfeta.

Aixi estaven els camins abans de les intervencions

Fins ara els treballs estaven molt avançats i amb la previsió d'acabament d'aquesta setmana (veurem si les pluges no ho impedeixen) i ja  només quedava intervindre en el Camí del Cambro, en les voreres i la part de l'entrada del Camí de Mirador.