L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 29 d’octubre del 2019

Indignació a Tavernes: l'Ajuntament exigeix saber quins vehicles estan autoritzats a passar pel Camí Real.


L'Ajuntament de Tavernes va remetre ahir un escrit a Carreteres de la Generalitat i Medi Ambient demanant un aclariment sobre el cartell que permet només el pas de vehicles autoritzats pel Camí Real des de la rotonda a la platja, a Tavernes, fins la rotonda a la carretera a Gandia, a Xeraco. 

La mesura afecta els dos termes municipals, però cap dels dos Ajuntament coneixia  qui havia estat l'autor de la nova senyalització i damunt, no havia comunicat res als consistoris. No cal ni dir que són milers els veïns vallers i xeraquers afectats, i es parla de despropòsit i bestiesa en la mesura. De fet la indignació era molta a Tavernes des del passat divendres quan van aparéixer els senyals, i ahir sobre migdia havia desaparegut el que hi havia a l'entrada del tram del Camí Real que comença a la rotonda de la platja (fotografia superior). 

Com es pot llegir en tots els senyals instal·lats, hi ha l'excepció per a vehicles autoritzats, però és precisament eixe concepte, el de  "vehicles autoritzats", el que cal aclarir. Hom pensa, en bona lògica, que com a vehicles autoritzats sempre estaran els policials, bombers, els vehicles sanitaris... però ¿s'inclou el vehicles dels propietaris  que tenen terres al costat del Camí Real i que es precís que passen per poder-les treballar?. 

De tota manera la mesura d'autoritzar eixos propietaris seria totalment insuficient i l'autor de la senyalització ha demostrat un total desconeixement de la realitat vallera, molt més complexa: el terme valler és de parcel·les menudes i disposa de molts camins rurals locals per accedir. I precisament molts d'eixos camins rurals s'inicien al Camí Real, i per tant els propietaris han de passar sí o sí pel Camí Reial, encara que no tinguen els horts al llindar de la via pecuària,  per poder prendre el camí local al seu camp.

El cartell en el pont que ens separa de Xeraco estava ahir encara al seu lloc

L'Ajuntament no sabia ahir com els responsables de la senyalització pensen solucionar un embolic que segur afecta a centenars de propietaris. I la mesura s'ha pres en un moment difícil quan el temps, precisament ara que estem a l'inici de la temporada de la taronja i afectarà a més a centenars de collidors i als vehicles de transport dels cítrics. 

L'Ajuntament vol precisament això: que alguna Administració li aclaresca qui són els vehicles autoritzats. I sorgeix la pregunta: ¿Es donaran targes demostratives de la propietat afectada que es col·locaran en els cotxes? ¿O serà una autorització que el propietari dura damunt per si la Guàrdia Civil li'l demana? Perquè segons es deia ahir, multes a propietaris ja se n'han posat, tot i que la senyalització va ser divendres, o siga, a banda de la total falta d'informació ni tan sols un mes de temps de gràcia per saber com afectava la mesura.

Com hem dit, l'enfado dels propietaris vallers és gran, i potser ací estiga l'origen de la desaparició d'un dels cartells. Com hem dit,  ahir podíem comprovar sobre migdia com el cartell que hi havia a l'entrada del camí Real, després de la rotonda de la platja, havia desaparegut i molts vehicles continuaven marxa com si res. Si que continuava en el seu lloc el cartell que es va col·locar al final del tram valler, com també eren al seu lloc els cartells als dos extrems del Camí Real en el terme de Xeraco. Almenys ahir a migdia.

Que eixos trams són via pecuària és cert. També és cert que són part de la carretera comarcal Natzaret-Oliva, si la mateixa del Saler, la mateixa que discorre vora la costa, i per tant és una carretera turística de primer ordre i que qualificar-la com a via pecuària sembla, en el segle XXI, una incongruència, més quan eixe ús no el veu ningú. 

I són molts anys els que es demana la desqualificació de via pecuària i la millora d'una via que, més encara en el terme de Xeraco, és totalment insegura, perillosa, perquè millores i manteniment no existeix. 


Elaboració pròpia