L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 21 d’octubre del 2019

L'ORATGE: A les 20 hores hem entrat en avís groc per risc de pluges



Pocs canvis respecte a les previsions de l’oratge a Tavernes i la Valldigna que ja hem publicat. Des de les 20 hores d’aquesta vesprada, la zona del litoral sud de la província de València, o siga la Safor-Valldigna ha entrat en alerta groga, mentre la resta del territori ho farà a partir de la mitjanit.

Tot i això, serà demà dimarts quan s’esperen pluges que poden ser superiors a 20 litres per metre quadrat en una hora i superar els 60 litres en 12 hores. Les temperatures mínimes amb descens, més acusat que les màximes.

Us oferim la informació de fa unes hores,  traduïda, de l’AGÈNCIA ESTATAL DE METEOROLOGIA (AEMET):

1.- Fenomen meteorològic: Precipitacions molt fortes i persistents.
2.- Àmbit geogràfic: Meitat nord de l'àrea mediterrània peninsular, Balears i Cantàbric oriental.
3.- Començament de la situació: Dilluns, 21 d'octubre.
4.- Durada: Fins al dijous, dia 24.
5.- Grau de probabilitat: Alt (superior al 80%).
6.- Descripció de la situació meteorològica: Durant la nit del dilluns al dimarts, una DANA (Depressió Aïllada en Nivells Alts) se situarà sobre el sud-oest de la Península desplaçant-se posteriorment cap a l'àrea mediterrània. Aquesta configuració en nivells mitjans i alts de l'atmosfera anirà acompanyada, en nivells baixos, d'un procés de ciclogènesis (desenvolupament de baixes pressions en superfície) que s'iniciarà en el nord d'Algèria, estenent-se les baixes pressions entre el dimarts i el dimecres pel Mediterrani occidental cap al nord-est peninsular i posteriorment al Cantàbric oriental.


Com a conseqüència   de l’evolució  descrita:

Previsió de  precipitacions localment fortes  i persistents en àmplies zones del terç oriental peninsular i Balears. És probable que les precipitacions siguin torrencials durant el dimarts 22 en punts de les províncies costaneres catalanes i amb menor probabilitat en el nord del País Valencià. El dimecres 23, són probables les precipitacions intenses encara a primeres hores en el nord-est de Catalunya i posteriorment en el Cantàbric oriental.

Les majors quantitats de precipitació acumulada al llarg de l'episodi s’esperen al nord-est de Catalunya on es poden aconseguir els 300 mm de precipitació. La resta de Catalunya, nord del País Valencià, Balears i Cantàbric oriental les precipitacions acumulades poden superar els 150 mm.

Temporal marítim entre la Península i Balears, que s'estendrà als litorals i zones costaneres, sobretot al llarg del dimarts i el dimecres. Les petites variacions en la ubicació dels diferents centres de baixa pressió formats dins del procés de ciclogènesis faran variar la distribució del vent, la qual cosa podria desplaçar de manera significativa les zones de màxima precipitació.

El dijous 24, és probable que la DANA encara estiga a l'àrea mediterrània, persistint la inestabilitat a Balears així com en el Cantàbric oriental, però amb tendència a disminuir.