L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

divendres, 11 d’octubre del 2019

L'exeurodiputat valler, Josep Enric Pons, rep la distinció Lluís Vives a Brussel·les

 
El valler Josep Enric Pons Grau (Tavernes 1948) ha rebut a Brussel·les de mans del president de la Generalitat la "Distinció Lluís Vives" dins dels actes celebrats en la capital europea amb motiu de la Diada del 9 d'Octubre. A la fotografia el valler és el segon per la dreta.
 
Josep Enric Pons Grau va ser eurodiputat en les legislatures del Parlament Europeu de 1987, 1989 i 1994 formant part del Grup Socialista Europeu, on va formar part del Comité de Relacions Econòmiques Exteriors, i va prendre part en l'assemblea que va signar els acords entre la UE i els estats d'Àfrica, el Carib i el Pacífic. Abans havia estat diputat al Congrés per València entre 1983-1986. L'any 1999 va deixar la política, després d'una legislatura on va ser regidor pel PSOE a l'Ajuntament de Tavernes.

Josep Pons va rebre la distincio conjuntament amb José Emilio Cervera, Teresa Domingo, Carmen Llorca, Luis Planas, Javier Sanz, Enrique Sapena i Leopoldo Ortiz, que foren els europarlamentaris valencians triats fa 30 anys i que obriren, en paraules del president, el camí que molts altres eurodiputats han seguit.

Cal també recordar que Josep Pons va ser un dels impulsors i fundador de la Mostra de Cinema Mediterrani, de la qual va ser el director fins la seua quarta edició.

La Generalitat ha volgut portar la celebració de la Diada del 9 d'Octubre a les institucions europees. En un comunicat la Generalitat assenyala que Europa no s'entén sense el País Valencià i ha reivindicat el paper dels valencians, entre ells Lluís Vives, com a protagonistes dels esforços per a construir una identitat europea basada en la pau, la tolerància i el respecte a la diversitat.