L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimecres, 2 d’octubre del 2019

ACTUALITZADA: L'alcalde Sergi González dóna a coneixer les primeres imatges de la futura estació de Tavernes

 
Fa unes setmanes, el dia 13 de setembre, anunciàvem ací que Renfe, licitava en la pàgina de contractació estatal el projecte d'estació del tren de Tavernes.

Ho podeu llegir en aquest enllaç:  

https://lacotorradelavall.blogspot.com/2019/09/tavernes-tindra-nova-estacio-de-tren.html

I la noticia no era novedosa perquè ja l'havia avançada i donada a conéixer el Levante-EMV el dia anterior 12 de setembre.

https://val.levante-emv.com/safor/2019/09/13/renfe-licita-paso-subterraneo-evitara/1920975.html

I també ho publicava, un dia més tard el "Diari Serpis" que per la fotografia que il·lustra la noticia sembla que va cercar també en la plataforma de contractació.

https://diariserpis.com/tavernes-evitara-que-els-usuaris-creuen-les-vies-a-lestacio-del-tren/

Totes les dades sobre la licitació que vam publicar ací en aquell dia,13 de setembre, les vam aconseguir, com hem dit de la plataforma de contractació estatal, no van ser facilitades per ningú. Això si, per fer bé la faena cal prendre's un poc de temps i cercar entre el centenars d'expedients, però al final aconsegueixes arribar al de la licitació. Es el procediment que seguim sempre en totes les obres de Tavernes. No hi ha secret, sinó treball i dedicació.

I avui hem tornat a repetir la noticia del dia 13 de setembre, on simplement hem afegit les fotografies que el Sr. Alcalde ha publicat en el seu facebook.  I no anem a dir res més. 

Per tant la noticia no és d'avui dia 2 d'octubre, sinó era una noticia del dia 13 de setembre, i no ens va ser facilita per cap membre del govern de Compromís. Avui la repetim pràcticament igual, incloent les fotos del facebook de l'alcalde. També la publica "LP"

https://www.lasprovincias.es/safor/renfe-entrega-tavernes-20191002123728-nt.html



ADIF  a través de la “Dirección General de Renfe Viajeros Sociedad Mercantil Estatal, S.A”, havia donat a conèixer en la plataforma de contractacions de l'Estat el plec de licitació per procediment obert de l’obra denominada “Obras de mejora de la accesibilidad de la estación de Tavernes de la Valldigna. Nucleo de Cercanias”, per al qual les empreses interessades podien presentar ofertes fins el pròxim dia 10 d'aquest mes d'octubre.


Tal com vam informar, la construcció de la nova estació és una obra exclusiva de Renfe, afecta a infraestructures de Renfe, i on no intervé l'Ajuntament ni a l'hora de decidir com és el projecte final, ni el pressupost, ni la licitació ni l'adjudicació. De fet, RENFE fa un mes encara no havia informat a l'Ajuntament de la licitació i el regidor d'urbanisme Josep Llacer va indicar que gestionarien l'obtenció d'una còpia del projecte.

 


L'alcalde Sergi González va donar a conéixer ahir en el seu perfil de facebook, les primeres imatges del que serà la futura estació de RENFE, unes imatges que hem pres i reproduïm al llarg de l'article.


L’execució de la nova estació de Tavernes, segons el document de licitació, arranca amb un preu d’eixida de 5.063.495,93 euros (6.126.830,07 euros amb IVA inclòs) però com és l’habitual la proposta de les empreses interessades serà a la baixa. El termini d’execució per a les obres és de 14 mesos, amb la qual cosa la nova estació podria estar conclosa per a l’estiu del 2021, però eixe termini pot inclús avançar-se si l’empresa ofereix com a millora acurtar el temps d’execució.


La nova estació de tren a Tavernes que, a més de tindre totes les millores últimes que es donen en aquests edificis, serà completament accessible i eliminarà el perill actual d’haver de travessar les vies per anar d’una andana a altra, segons l’usuari haja de prendre el tren en sentit Gandia o València. Per tal d’evitar-ho, el projecte contempla un pas subterrani com el que hi ha en tantes estacions i un ascensor per pujar a les andanes.

La previsió és que la construcció de la nova estació de RENFE a Tavernes coincidirà amb el temps amb els previstos treballs de duplicació de la línia fèrria entre Cullera i Gandia. 

 Segons la informació de PCSP i pròpia. Les fotografies preses del facebook de l'alcalde