L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 27 d’octubre del 2019

Compromís portarà al plenari de novembre la proposta de canviar la gespa artificial del camp de fubol




El govern de Compromís portarà a plenari la proposta de canviar la gespa artificial del Camp de Futbol, una vegada han estat conclosos els tràmits i informes de la Intervenció Municipal. Primer s’haurà de presentar en  la Comissió Informativa per al seu informe i després en el plenari ordinari de novembre, a celebrar el pròxim dia 5, dimarts.

La proposta de canvi de gespa, nascuda de la iniciativa de la regidoria d’Esports que dirigeix Josep Llacer i recolzada i impulsada tot seguit per l’alcalde Sergi González, responsable de l’àrea econòmica municipal, és duria a cap amb la firma d'un préstec bancari de 280.00 euros que servirà principalment per a canviar la gespa del Camp Municipal de Futbol, però també les porteries, els banderins dels cornets  o les banquetes. 



Des de fa unes setmanes aquesta possibilitat de canviar la gespa artificial ha estat el tema diari en els cercles esportius locals, i segons hauria indicat el propi alcalde hi ha la voluntat d’instal·lar un producte d’alta qualitat, gespa d’última generació i que siga dels millors productes que hi ha actualment al mercat. Sergi Gonzàlez ha estat en contacte amb alcaldes d'Ajuntaments valencians que han efectuat el canvi o han instal·lat gespa artificial darrerament en els seus camps i ha pres bon nota de característiques i qualitats.

Com que els 8 regidors de Compromís no representen la majoria absoluta del consistori, necessitarà el vot afirmatiu o l’abstenció d’algun altre grup polític municipal, cos que pensem no presentarà massa problemes vist la necessitat d’aquesta millora del Camp Municipal d’Esports, que ja venia demandant-se darrerament pels clubs locals, i més encara vistos els problemes que presentava la gespa artificial, sobre tot amb les pluges, quan arribava a alçar-se en algunes zones. I sobre tot, el gran ús que ha tingut i té la gespa artificial del camp municipal després de 13 anys de vida.


Queda clar que entrem ara en el procés administratiu: el plenari aprova el préstec, es firma el préstec, es publiquen les bases de licitació i adjudicació i després ja feta l’adjudicació, s‘haurà d’executar el treball amb la qual cosa podrem considerar que el canvi de la gespa ens portaria en el temps al pròxim estiu, cosa que vindria bé per no haver de modificar res del calendari dels clubs.

La proposta de canvi de gespa ha de dur aparellat el contracte de manteniment, que es vol siga per a un període de 10 anys que és el temps, que es considera de “ús i vida normal” de la gespa en un camp artificial, amb un bon manteniment.  Quedaria a resoldre, cosa que ja es faria en les bases de licitació, si el contracte de manteniment va unit al de la instal·lació o seria un contracte a part, amb una licitació també per separat. 

El canvi vol solucionar problemes com el que veiem  a la fotografia, sempre que plou un fort ruixat
 
Canviar els focus de llum

Un tema a banda, i que també s’ha parlat bastant en els cercles esportius aquests darreres setmanes, des que es va saber la iniciativa del govern de Compromís de presentar la proposta de canvi de gespa  és la necessitat de canviar els focus del mateix camp, que ja tenen anys, i actualment presenten un molt baixa eficàcia lumínica i fins i tot mal funcionament d’alguns.

Tenim coneixement que alguns responsables dels clubs, i també aficionats, han traslladat al govern de Compromís la necessitat d’escometre també aquesta millora, i segons es comenta el govern de Compromís ja hauria sol·licitat als tècnics un estudi-valoració amb el cost de la intervenció, que ha de contemplar el canvi a focus de led, de molt menor consum que els actuals. 

Elaboració pròpia