L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dilluns, 14 d’octubre del 2019

Els treballs de millora d'accessibilitat en el carrer Divina Aurora han acabat. Ha estat una inversió de 152.000 euros



L'Ajuntament ha conclòs les obres de millora del carrer Divina Aurora amb els encreuaments adjacents, a falta de pintar els nous passos de vianants habilitats. L'obra, que  té com a denominació "Execució de guals accessibles en el Carrer Divina Aurora” , ha suposat una inversió  de 152.000 euros. 


Les obres han servit per eliminar les barreres arquitectòniques del carrer amb els encreuaments (Sant Josep,  Sant Pere, Sant Roc, Sant Joan Baptista...) amb una ampliació d’espais per a vianants i millora general, sobre tot per a les persones amb mobilitat reduïda, gràcies als nous passos de vianants que s’adeqüen a la normativa vigent en matèria d’amplada i d’accessibilitat.

 

Les obres han hagut de solucionar les dificultats de l’encreuament del carrer Divina Aurora amb el carrer Sant Joan Baptista on de sempre i de tota la vida, com es pot vore en la fotografia antigua, hi havia dues escales.


El projecte, aprovat en juliol del 2018 (Expedient de licitació i adjudicació 008-0146/2018  PCSP)  ja precisava les dues solucions distintes, perquè eren dues situacions diferents la de les escales. 

La solució presa en la vorera de la dreta,  segons el sentit descendent del carrer Divina Aurora, ha estat refer l’escala, millorar-la i proveir-la d’una barana amb passamà d’acer inoxidable. Allí era impossible construir una rampa accessible segons marca la normativa,  com hem dit,  per l’existència d’una casa, com es pot vore en la fotografia.


A  l'itinerari de la vorera esquerra sí que s'ha construït una rampa completament accessible i que ha estat dotada d’un passamà també d’acer inoxidable. La connexió entre les dues voreres s’efectua mitjançant un pas de vianants accessible que permet passar d’una vorera a l’altra al peu mateix de la rampa.
 


Cal remarcar que, conjuntament amb les millores de les voreres i d’accessibilitat, i seguint la norma aprovada en el seu dia per l’Ajuntament, s’ha actuat en les conduccions d'aigua potable, eliminant les canonades d’uralita per altres més modernes i sense problemes sanitaris.


També s’han canviat les peces de distribució de l’aigua per altres més modernes i, en el cas de les conduccions elèctriques, s’ha preparat les conduccions del cablejat elèctric i de serveis com telefonia, internet, etc. que s’han soterrat davall la vorera per poder així eliminar el cablejat per les façanes de les cases. Per a facilitar les futures connexions s'han deixat els tubs per on es trauran els cables soterrats en la vorera, tocant les façanes, com es veu en la fotografia.

Elaboració pròpia i dates de PCSP