L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 13 d’octubre del 2019

EL SOL IX PER A TOTS: Oposició no és obstrucció.


Passem per uns moments d'intent d’erosionar al govern municipal, més que no pas d'entrar en un procés de perfeccionar-lo. Perfeccionar el govern seria un bé per la població de la ciutat i això es faria a partir de l'aportació dels grups que entraren a formar part del govern local.

Però l'intent d'erosionar és pel futur, per fer càlculs de regidors per a les futures eleccions, i això pesa més que el treballar per el bé comú, pel bé de Tavernes. El govern no pot deixar d'atendre les necessitats de la ciutat, com no pot deixar d’intentar dur a cap el programa que democràticament ha guanyat en les eleccions, amb molta solvència i representació.

Damunt, passem per uns moments de narcisisme polític, no es té en compte les postures dels demés, i només val allò que jo pense i, a sobre, es fa atorgant-se una representació que no es té ni li han donat els ciutadans en les urnes. I damunt quan s'ha tingut por i no s'ha volgut assumir cap responsabilitat en les tasques de govern. 

Obstaculitza, amb intent de crear un cert infern metodològic perquè el govern no funcione. I la idea d'oposició no ha de ser obstaculitzar per obstaculitzar, sinó donar una visió crítica per millorar les propostes que fa qui té el dret i deure de ser govern. Però això no passa.

Entrar en la negativitat, en un "no" constant, no és només no ser amable amb el govern, sinó més bé, com deia Sòcrates, voler ser "atopos", voler dirigir allò que l'altre fa. D'ací ve la paraula atípic, com és el paper de l'oposició amb ganes de fer obstrucció: tot el que faça el poder, el govern, tot és fals, dolorós, maldestre i sense participació.

S'ha de canviar d'actitud política, eixa cultura atípica, narcisista, megalòmana de pensar que fan el correcte, mentre es troben fora de l'anomenat "signes dels temps".

Eixa conducta d'obstrucció, subjectiva, ja es valorarà en les pròximes eleccions municipals, però nosaltres no deixarem de fer una política d'amabilitat, com proposa Byrul-Chul Han, per millorar la gent de Tavernes.

Jaume Talens