L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 22 d’octubre del 2019

L'Agrupament Escolta Valldigna va inaugurar dissabte la nova temporada escolta




L’Agrupament Escolta Valldigna va inaugurar el passat dissabte la nova temporada escolta en un acte de portes obertes que servia d'informació per a tots els interessats en iniciar- se en el món escolta.  El lloc escollit per realitzar l’ambientació no va ser la seu del carrer Sant Josep, sinó que el punt de trobada va ser la plaça Major, on tingué lloc l’acte més protocol·lari de benvinguda i inauguració oficial de la Ronda Solar 2019-20.

Cal destacar en l'acte comunitari el tradicional bot de troncs que realitzen els associats que per edat els correspon canviar de secció: castors (6-7 anys), estol (7-10 anys), exploradors (10-13 anys), expedició (13-16 anys) i companys (16-19 anys).

El botar (o passar per dalt) d'un tronc té el seu simbolisme: representa haver assolit satisfactòriament tots els coneixements d’una etapa de formació escolta i per això es bota, (o es passa) a una nova etapa superior, per continuar aprenent els principis de respecte a la natura i a tot en nostre entorn en general propis de l’escoltisme.

Els assistents creuaren l’armari de la roba del professor Kirke, la porta màgica per arribar al meravellós món de Nàrnia. Allà dos emissaris del lleó Aslan els esperaven a sobre dels seus flamants unicorns, i els feren saber que necessitaven reclutar un nou exèrcit disposat a prendre part en la batalla per derrotar el diabòlic i increïble poder de la Bruixa Blanca.

L’entrenament previ al combat va ser dur però molt enriquidor. Els joves aspirants van haver de demostrar totes els seves destreses: força, punteria, agilitat, velocitat, memòria... per tal de realitzar les distintes proves de la gimcana distribuïdes per diferents places i carrers del poble.

En acabar, el Comitè de Pares, va oferir un berenar de germanor per tal de recuperar forces i amb el qual es donava per conclosa la celebració.
 
L’AE Valldigna ha agraït a totes les persones o entitats que van fer possible la inauguració tan especial. També han volgut recordar que a Nàrnia, s’ha vençut el primer combat i les següents batalles tindran lloc cada dissabte per la vesprada, en el patí del col·legi Patronat, un punt en el qual pensen trobar a tots els associats.

Remés per l'AE Valldigna.