L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 29 d’octubre del 2019

L'Ajuntament va iniciar el passat divendres la segona neteja de canyes de la platja en menys d'un mes




L’Ajuntament de Tavernes està procedint a la neteja de les canyes que va abocar la mar durant el període de DANA del dimarts passats. Les canyes, com ja hem dit en moltes ocasions, provenen del riu Xúquer, ens arriben per les ones i corrents marins des de Cullera, i sembla ser que serà una constant a partir d’ara quan hi haja fenòmens de fortes pluges atés que la Confederació no neteja els llits dels rius.

Zona de platja ja neta (mirant  Cullera des de la Porta del Sol)

L’Ajuntament ha donat prioritat a aquesta tasca i ha actuat amb celeritat, sense esperar a una possible ajuda que li pogués arribar d’altres institucions. De fet, vam poder llegit en premsa que Costes igual podria ajudar a la neteja, però l’Ajuntament després de l’experiència del passat mes de setembre, ha preferit iniciar els treballs de seguida.

Zona de platja ja neta (mirant Gandia des de la Porta del Sol)
Així, la neteja de les canyes es va iniciar només la DANA va escampar, i ja va ser el passat divendres quan la brigada municipal va començar per fer una primera neteja de les zones al voltant dels jocs infantils i així fer possible que els menuts pogueren usar-les en cap de setmana. Les previsions de l’oratge era de molt bon temps i ascens de les temperatures, com així va ser, i l’Ajuntament va voler facilitar el poder passar uns dies més de platja, i de fet es van vore molts veïns gaudint del sol eixe dia.


Les tasques s'executen amb ajuda de maquinària i camió per transportar les canyes. La platja,  com es veu a les fotografies, ja està neta en les zones on s’ha actuat, sempre queda algun tros de canya que s’ha trencat però una vegada estiguen retirades en tota la platja, està prevista l’actuació de la maquina filtradora especial que les acabarà d’arreplegar.

Elaboració pròpia