L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimecres, 30 d’octubre del 2019

Tot sembla ser un gran "deja vu", però amb un cost de més de 700.000 euros


La Demarcació de Costes ha iniciat, una vegada més!!! els treballs de reposició d'arena en la platja de la Goleta per tal de minvar els efectes de la regressió que pateix. Les imatges com podeu vore, són idèntiques a les que hem publicat ací mateix desenes de vegades, i si no fos pel cartell actual, ningú diria que no són fotografies preses en el 2017, del 2015 o el 2012.


I si són idèntiques les imatges dels treballs - que no obliden els paguem nosaltres amb els nostres impostos, any rere any, mentre no es dóna cap solució definitiva - també serà idèntic el resultat final: ens deixaran una platja ben bonica amb eixos 40.000 o 50.000 metres cúbics d'arena que va dir la premsa s'abocaran, i que durarà uns mesos perquè, al primer temporal, la mar s'ho engolirà tot.
 


Sí, comprenem que són moltes vegades de publicar aquesta noticia, que podem ser pesats, però no hi ha altre remei que publicar-la, com suposem igual demà publicaran els mitjans comarcals: l'actualitat és l'actualitat.

I tal com diu el cartell, el Ministeri per a la Transició Ecològica ha adjudicat els treballs a l'empresa BECSA per un valor previst de 732.615 euros i un termini d'execució de 4 mesos. És l'actuació conjunta a fer al sud de l'escullera del Xúquer, al Marenyet i a la Goleta de Tavernes. Quan pensem que tota la inversió anunciada per a la costa de la "provínica" de València és de 1'7 milions, està clar que ens emportem un bon pessic, la llàstima és que això no dona cap treball a gent del poble.


I res, a esperar a la pròxima, mentre recordem que segons els estudis, l'erosió de la platja de La Goleta es deu als dics i espigons construïts a la desembocadura del Xúquer, que barren el pas als sediments i fan que es dipositen al nord quan una gran part haurien de dipositar-se tant a la platja de la Goleta com a la del Brosquil, al sud del Xuquer.



I mentre esperem, ens podem anar preguntant-nos: ¿ perquè eixe projecte definitiu que hi ha en el calaix, no el trauen, li lleven la pols i decideixen executar-lo? 


Elaboració pròpia