L'alumnat de l'IES Jaume II el Just ja ha tornat a casa després de gaudir d'una experiència inoblidable als EEUU. Han estat 18 dies d'intercanvi amb els seus germans i germanes americanes de Penncrest High School, a Media, Filadèlfia.
A més de visitar primer els llocs més emblemàtics de la ciutat de Nova York durant cinc dies, l'estada amb les famílies de Penncrest ha estat el més gratificant. L'alumnat ha pogut realitzar moltes activitats al mateix centre educatiu de Penncrest, participant on els alumnes assistiren a les classes com a oients i participaren de les activitats comprovant de primera mà com és el dia a dia d'un altre sistema educatiu, com l'americà.
Sense oblidar les excursions i visites de caire històric i cultural a la ciutat de Filadèlfia (la Liberty Bell, el Museu de la Revolució, el museu interactiu Franklin Institute, Valley Forge, i el Lincoln Financial Field dels Eagles) així com una ruta gastronòmica per la ciutat.
Una de les visites ha estat la ciutat de Washington DC (diversos monuments, llocs emblemàtics i els Museus Smithsonians). Amb tot, l'Optimist Club els oferí un típic “breakfast”, al qual anomenen Court Diner, a tot l'alumnat per tal de poder-los conèixer i intercanviar experiències. Les famílies americanes organitzaren també com a acomiadament un sopar de Thanksgiving típic en aquestes dates per tal que l'alumnat pogués experimentar un sopar tan entranyable en la cultura americana.
Els intercanvis culturals, una experiència que ha resultat molt enriquidora, va començar a dur-se a terme l'any 2001 i des de llavors són ja més de 250 alumnes i 15 professors de l'IES Jaume II el Just qui hi han participat.
La professora Anna Bellver va expressar el sentiment i l’objectiu d’aquests intercanvi quan en un discurs al Penncrest High School remarcava que “viure en un món lliure només pot ser possible si estem disposats a conèixer altra gent i compartir amb ells els nostres punts de vista i experiències. L'Educació és el camí a través del qual aquest encontre entre persones és possible”.
I recordava que “allò que ha fet possible l’intercanvi ha estat sempre el lligam entre els dos pobles, entre dos cultures, la qual cosa és tan forta com una amistat de llarg termini, és l'orgull de ser pobles acollidors i fer que cadascun dels dos pobles siguen com el seu".
El lligam que estableixen els alumnes de tots dos països, amb vincles i amistats que perduren en el temps fa que sobre tot a l'estiu veiem alumnes que van participar a l'intercanvi i que tornen a Tavernes, moltes vegades amb la seua família, a visitar als seus "germans" d'ací.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada