L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimarts, 22 d’octubre del 2019

La DANA comença a allunyar-se de la Valldigna on ha deixat, per ara , menys de 50 litres



 Les pluges a Tavernes, segons AVAMET, han estat diverses segons el lloc del terme on estan ubicades les estacions meteorològiques. A Tavernes platja s'han arreplegat, per ara, 46'6 litres en la que seria la major quantitat i a Tavernes ciutat hi ha els 40'4 litres d'Els Sequers. Com veieu un poc més ha plogut a Barx, i no tenim notícies en el web d'AVAMET de Simat i Benifairó per ara. Ha estat un bon regó, i confiem que siga bo per a l'augment de la grandària de la taronja.

La DANA ha tingut efectes diferents, i la part més grossa de la pluja se l'ha endut la Marina alacantina, amb un total de 108,7 litres per metre quadrat en l'observatori del Montgó, en el terme municipal de Xàbia, aquesta quantitat segons AEMET.
Per ara és la més important en un dia on a més de la pluja prou generalitzada, ha vingut de sobte el fred: 13 graus a València i Alacant, prop de 15 a Castelló en les hores centrals del dia, i només sols cinc graus a Castellfort, a la comarca dels Ports, on sempre sol fer més fred. A Tavernes, com podeu vore dalt, sobre els 7 graus a Tavernes ciutat.
 
Mapa sobre les 20 hores
Al voltant de la Valldigna i  cap al sud, tal com estava previst, o siga a la Marina Alta i la Safor s'han arreplegat les quantitats més destacades a banda del Montgó: 84,2 litres d'Orba; els 77 de la Platja de Miramar o els 70,2 de la Vall de Gallinera, sense deixar de costat 68,8 litres a Pego, 66 a l'Atzúbia i la Vall de Laguar i 64,7 a Oliva.

El millor de tot per ara és l'absència de danys, materials i humans, i que la DANA comença a allunyar-se, almenys de la nostra àrea. Fa uns minuts Apunt, la televisió valenciana, recordava que són les comarques de Castelló, i més en especial les del nord, les que poden arreplegar quantitats importants, de fins a 100 litres, aquesta nit. Tot apunta a que demà dimecres la DANA continua el seu desplaçament més cap al nord i a l'interior peninsular, i afectant encara les illes Balears.