L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 17 d’octubre del 2019

L'Ajuntament ja ha représ les obres del col·lector de la platja




Les obres del col·lector de la platja s’han représ novament després de l’aturada durant la temporada estival per tal de no causar molèsties als estiuejants, condició expressa que es contempla en les condicions del contracte d'execució. El pròxim mes de juny, del 2020, es tornaran a paralitzar de nou durant el període estival, com ha passat enguany.


Les obres que ara s’executen continuen el treball paralitzat en juny, és a dir les màquines pesants, com es pot vore en les fotografies, fan el mateix treball: excavació de rases per soterrar el col·lector, alhora que es sostenen les parets de les rases mitjançant peces metàl·liques, tipus agulles gegantines,  que s’introdueixen en el terreny a cops de màquina, com es veu a les fotografies. A més de sostindré les parets per poder formigonar el col·lector, el sistema que tenen permeten extraure sense problemes l’aigua que filtra de la capa freàtica.


 En aquesta rasa es col·loquen els grans tubs de plàstic especial, que formen les canonades dels col·lectors,  i es preparen també els pous de registre.  Després tot el conjunt es recobreix d’un mallat d’acer sobre el qual s’escampa el formigó i  es tapa la rasa per construir damunt el vial perimetral.


Les obres, tant les del vial perimetral com les del col·lector, foren adjudicades a l'empresa Hidraqua, i suposaran en total, tot sumant la part prevista a pagar per la Generalitat, una inversió de més de 3 milions d’euros amb l’objectiu d’eliminar els problemes d’inundabilitat i facilitar el trànsit de vehicles i vianants entre les dues platges.



Les fotografies ja permeten vore algun detall del vial perimetral,  cas de les llambordes que delimitaran les voreres, les quals deixaran deixaran un espai de 18 metres d'ample per on transitaran en doble sentit els vehicles.

Elaboració pròpia