L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

divendres, 25 d’octubre del 2019

La mar calmada d'ahir permetia comprovar com han quedat de canyes les nostres platges


Ahir vam tindre un dia tranquil, fins i tot resplendent i de bon sol. Res a vore amb el dia negre i plujós del dimarts passat, quan la DANA ens va passar per damunt i va moure, i ben moguda la mar, amb una gran llevantada, que ens va tornar a omplir de canyes la platja, les que aboca el riu Xúquer a la desembocadura de Cullera.


Ahir dijous la mar respirava calma i va ser un bon moment per poder avaluar la situació en que han quedat de plenes de canyes les nostres dues platges, la genèrica Platja de Tavernes i la Goleta. Les fotografies ens permeten fer-nos una idea exacta. 




Sí que és cert que no són les tones i tones de la passada DANA de setembre, però també és cert que sempre és un destorb i, més greu després de la feinassa que es va fer per deixar netes les dues platges. De tota manera, si a Tavernes es neteja la platja i la Confederació no retira les canyes del Xúquer, anem a tindre el mateix problema cada vegada que hi haja un episodi de gota freda. 



Els dies abans de la DANA la brigada municipal amb ajuda de la Diputació estaven acabant la zona de platja no urbana, la que hi ha entre la Plaça de la Safor i Xeraco. Ara s'haurà de començar de nou la neteja d'unes platges que, a finals d'octubre i amb la temporada estival acabada, no tenen massa usuaris i per tant, seran menors les afeccions i molèsties.


Una neteja que segons apunta avui Las Provincias, pot tindre en aquesta ocasió l'ajuda de la Demarcació de Costes per a la retirada de les canyes, i sinó haurà de ser el propi Ajuntament amb els seus mitjans qui actue. El diari també apunta a que hi ha previst iniciar la pròxima setmana una nova reposició d'arena que corregesca la transgressió, que no regressió, de la platja de la Goleta. Fer i desfer, faena de matalafer. 

Elaboració pròpia