L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dissabte, 26 d’octubre del 2019

Isabel Canet presenta el seu llibre "I tu, sols tu" a la Biblioteca Municipal




La Biblioteca Municipal va acollir ahir la presentació del llibre de l'escriptora de Simat  "I tu, sols tu", un conjunt de narracions com ella mateixa confessava en l’acte, basades en les cançons de cantautors i grups valencians, cas de Zoo, Obrint Pas, El Diluvi, Gener, Pupil·les, Feliu Ventura, Tardor, Liuard, Pau Alabajos, Carles Pastor i Novembre Elèctric, i que li havien provocat diverses sensacions i la necessitat d’escriure històries sobre elles.

La presentació va fugir de l’habitual explicació per part del presentador del llibre, en aquest cas l’escriptor de Tavernes Sico Fons, que va triar el model d’entrevista a l’autora, i així va establir un amical diàleg que ens va permetre saber molt del Món literari d'Isabel Canet, de com va començar a escriure de menuda, quina és la seua visió de la literatura i de la seua pròpia obra, del procés creatiu, fins a dir-nos pinzellades de quina és  la situació actual de la  lectura, on calen més lectors i unes petites anàlisis de molts dels 13 contes que ens ofereix “I tu, sols tu”, on afirmava que molts relats no estan tancats per tal que el lector trie, faça seu el final.




Isabel Canet, en aquest diàleg amb Sico Fons, remarcava que la temàtica dels contes – nosaltres ens atreviríem a dir narracions curtes o novel·la condensada- és actual i ens parla de les absències, la soledat, amors impossible, maltractaments, esperances i fins i tot, de fets com l’acolliment i la migració.  No ha defugit cap tema actual per conflictiu que siga, en el que seria un retrat social i de la societat, que així considerava també a les cançons en que s’havia basat en escriure.

L’escriptora de Simat, per tant,  crea un món literari que mostra la societat actual, i per això ella mateix qualifica alguns dels relats com a durs, conflictius en la trama, i els deixava amb final obert, on esperava que el lector entrés a un procés de reflexió en el moment de fer el seu propi final. 




Les cançons que pren Isabel Canet per inspirar-se i fer-les contes, són d’ara, actuals, i confessava haver-se apropiat d’elles per tal de transmetre’ns sentiments, els mateixos que ella havia sentit en escoltar-les. “I tu, sols tu” és per això un llibre musical, on el plaer de la lectura esdevé encara més intens, i més si el barreges amb el plaer d'escoltar la música de grans grups valencians contemporanis i fer-la teua a través dels textos. 

  

Com hem dit, cada historia està inspirada i creada a partir d'una cançó: la bona música i  la bona literatura s'agafen de la mà i ens transporten, quan lliges “I tu, sols tu”, al costat més intens de les emocions: amor, desamor, solitud, desig, mort, passió, la injustícia... Amb la lectura del llibre, te n’adones que cap dels contes et deixa indiferent, que no pots aturar la lectura i sobre de sentir emocions, d’encoratjar-te i d’entendrir-te, perquè Isabel Canet té el poder de fer màgia amb realitats d’allò més quotidianes. ¿Podríem dir que els seus contes són un thriller  emocional,  únic que no et pots perdre? Dit queda.




Isabel Canet Ferrer va nàixer a Simat de Valldigna el 1970 i és llicenciada en Geografia i Història. Ha escrit les novel·les juvenils "La copa dels orígens" (2011) i "El baró de Foc" (2015), ha escrit el llibre "Or i Vellut. Retrats de dones de Gandia" (2007) i ha participat en el llibre "Nosaltres les fusterianes" (2017), a més de veure publicats els seus contes en diferents llibres col·lectius. Actualment forma part del consell de redacció de Caràcters.

Elaboració pròpia