L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dilluns, 28 d’octubre del 2019

L'Ajuntament s'oposa a les mesures de Carreteres de la Generalitat de prohibir el pas pel Camí Real



Els veïns i veïnes que volen transitar pel Camí Real en el tram entre la rodona d'accés a la platja fins el terme de Xeraco es troben amb la sorpresa d'uns nous senyals, com el que veieu en la fotografia, que prohibeix el pas a vehicles no autoritzats i la informació de "Via pecuària". També s'ha senyalitzat igual el tram del terme de Xeraco i fins la rotonda que porta a la platja de Gandia.

Aquest canvi NO ha estat efectuat per l'Ajuntament, sinó que el canvi i la senyalització l'ha dut a cap la Generalitat, i ha pillat per sorpresa al propi Ajuntament que no hauria estat informat de la mesura. El regidor Josep Llácer ho diu així al seu perfil de facebook: "No hem rebut cap notificació ni instrucció al respecte per part de Conselleria. L'Ajuntament de Tavernes és aliè a aquesta decisió". 


L'Ajuntament de Tavernes enviarà un escrit sol·licitant informació i explicacions del canvi, així com un aclariment dels vehicles autoritzats, que suposem seran tots aquells que necessiten usar aquest part del Camí Real per ser el pas obligatori d'entrada en els seus horts, o bé per accedir a camins locals que porten a zones del terme com Vedat, Bassa, etc.

A banda dels problemes per als propietaris particulars, a ningú se li escapa que la mesura implica un veritable maldecap per als vehicles que porten els collidors als camps a arreplegar les taronges i també per als vehicles de transport del fruit ja collit, més ara quan estem en campanya tarongera. 

El Camí Real des de la rotonda de la platja
 La mesura resulta més incomprensible quan es pensa que el tram afectat, des de la rotonda de la platja de Tavernes fins la rotonda de la platja de Gandia, forma part de la carretera comarcal Natzaret-Oliva (Comarcal CV-605) i per tant, encara que les condicions de la via no són les adients, i hi ha trams perillosos, especialment al terme de Xeraco, no es pot deixar de banda que és usada per centenars de vehicles, tant de particulars de camí a les platges o xalets de la zona, com de vehicles que transporten queviure i productes a les platges de Tavernes i Xeraco.

El regidor Josep Llácer, del govern de Compromís, també ha expressat públicament en el seu facebook "el rebuig frontal que des del primer moment hem tingut el Govern de Compromís i la resta de grups municipals en aquesta decisió unilateral i sense sentit que ha pres l'àrea de Carreteres".


L'Ajuntament de Tavernes, en sessió plenària del passat mes de maig, va rebutjar el nou catàleg de carreteres de la Generalitat i va presentar al·legacions, les quals van ser desestimades mitjançant una resolució del Secretari Autonòmic de 29 de maig, motiu pel qual l'Ajuntament va presentar un contenciós davant el Tribunal Superior de Justícia per defendre els interessos dels ciutadans de Tavernes.

El Camí Real prop de l'encreuament amb el Camí Sequia la Bova

En aquest contenciós, l'Ajuntament sol·licitava mesures cautelars, o siga que no es posara en pràctica el canvi, però varen ser rebutjades. Ara la Generalitat, sense avís previ, ha senyalitzat i modificat el pas per la via, tot i que està vigent la transferència d'aquests trams als Ajuntaments, amb l’obligació del seu manteniment i conservació. 

Per a un millor comprensió de la problemàtica, podeu llegir la informació que donarem del plenari del passat més de maig en aquest enllaç: 


L'Ajuntament de Tavernes porta també reclamant als organismes oficials de la Generalitat que realitze un manteniment del camí, petició arreplegada en diversos informes i escrits enviats tant a la Generalitat com a Diputació. Però el problema ha anat passant durant molt de temps d'una Administració a l'altra, sense donar cap solució.


Al llarg de la passada legislatura, durant 4 anys, l'Ajuntament va proposar realitzar una reunió amb totes les parts implicades:Carreteres de la Generalitat, Medi Ambient, Carreteres de la Diputació i els dos Ajuntaments afectats, Tavernes i Xeraco, però no hi ha hagut cap resposta.

Elaboració pròpia