L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dissabte, 19 d’octubre del 2019

Atenció a la DANA que s'acosta: atenció i precaució



L’oratge amenaça canvis, almenys així serà si les previsions que s’anuncien des de premsa i televisions, reafermades per l’ Agència Estatal de Meteorología (AEMET) s’acompleixen: ens visita una nova DANA (nom que va imposant-se al tradicional de sempre, la “gota freda” que, de primeres abaixarà les temperatures i en segon terme ens deixarà pluges que poden ser torrencials en alguns punts de la geografia valenciana, especialment en la costa.

Tot això començarà a gestar-se a partir de demà diumenge, quan comence el cel a cobrir-se de núvols, encara que continuarà bufant el vent de ponent i farà que l’entrada de vent humit des de l’Atlàntic faça baixar les temperatures, més notable dilluns i dies següents.

Els núvols aniran en augment i serà a partir del dilluns, sobre tot per la vesprada, quan comence a ploure en el País Valencià. 



I que diu AEMET? Que cal esperar pluges que poden ser torrencials en alguns punts de la costa mediterrània, i ens les assegura per al dimarts, amb quantitats importants per la presencia de la DANA (o gota freda) damunt la península.

Per tant, atenció a la DANA de dilluns, amb gran possibilitat que afecte les zona mediterrànies, illes Balears incloses.  Totes les previsions diuen que encara és prompte per concretar perquè no es pot dir exactament on es fixarà l’embossament d’aire fred. O siga que si es fixa sobre el nostre territori, i hi ha vent de llevant humits per l’alta  temperatura de la mar.... aigua a cànters, o a bots i barrals, com vulgueu dir-li.

I com sempre diguem, si això passa a la nostra Valldigna, precaució i deixeu el cotxe a casa sempre que no siga urgent el seu ús.