L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 27 d’octubre del 2019

L'equip de Bolomor rep el guardó "Francesc Ferrer i Pastor" de la Mancomunitat Safor-Valldigna




L'equip d'arqueòlegs que treballen al jaciment paleolític de Bolomor de Tavernes han rebut avui el guardó "Francesc Ferrer i Pastor", la màxima distinció creada per la Mancomunitat per a reconéixer l’especial tasca o labor realitzada per persones, institucions, associacions, empreses o col·lectius de la Safor que en les seues activitats hagen destacat afavorint els interessos de la comarca.
Els científics de Bolomor han vist amb aquest guardó reconeguts el seu treball de més de 30 anys d'investigació i excavacions al jaciment, un referent avui dia a nivell de País Valencià i Europa e l'ús del foc per l'home del Neandertal.

Els científics han estat acompanyats per l'alcalde de Tavernes, Sergi Gonzàlez, i pel regidor d'urbanisme i tinent alcalde, Josep Llàcer, en un acte que s'ha celebrat a Castellonet de la Conquesta. 

Cal dir que aquest Guardó no té dotació econòmica i el premi és una escultura que simbolitza la comarca de la Safor-Valldigna dissenyada i creada per l’artista valler Josep Enric Grau.La Mancomunitat ha volgut premiar les investigacions que es desenvolupen en aquest espai des de fa tres dècades i que són fonamentals per a la comprensió del control i l’ús del foc per part de l’espècie humana.
Representants de Compromís a la Mancomunitat
La Mancomunitat de la Safor-Valldigna, per unanimitat, va concedir el XIV Guardó Francesc Ferrer i Pastor guardó en el plenari realitzat el passat 6 de juny.