L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 12 d’octubre del 2019

PLENARI D'OCTUBRE 2019: El Pla de Mobilitat Sostenible, el gran desconegut.



“Voldria saber quina és la postura de la resta de grups del consistori sobre la vianalització i com pensen implantar les mesures de la mobilitat urbana sostenible i quines són les propostes que tenen per a millorar la vida i la sostenibilitat del transport a Tavernes” eren les paraules amb que el regidor de Compromís, Josep Llàcer,  responsable d’Urbanisme i de Seguretat Ciutadana llançava a l’oposició, després de deixar ben clar que el govern municipal segueix les recomanacions del  Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS).

No cal ni dir que la pregunta del regidor d'Urbanisme i Seguretat Ciutadana va quedar sense resposta. Igual en una pròxima sessió plenària.... 

Si que semblava que el pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) era el gran desconegut de molts regidors i quedava més evident quan Llácer  els recriminava que havien oblidat la part més important del procés de vianalització de la plaça Major. I afegia que havia començat el 2012 i havia arreplegat tots els treballs i estudis, assessoraments, enquestes i  participació ciutadanes després de celebrar 31 meses de mobilitat sobre infinitat de temes.

El regidor insistia en què va ser un treball complet i molt valorat fora de Tavernes, de manera que va ser premiat  per la fundació CONAMA pel procés de participació ciutadana que havia suposat.

El moment del debat en el plenari
 L'oposició llança tan alegrement de que no s’ha fet participació, i això  és completament fals. S’ha fet un programa de mobilitat sostenible que ha estat premiat per la seua participació ciutadana. I l’oposició qüestiona les actuacions fetes segons eixe pla i el pla Placemaking Week 2019, de fa uns mesos, on participaren 30 arquitectes i especialistes en el Braç Treballador que aportaren idees i solucions per avançar en un nou concepte de ciutats” indicava Llatzer a la resta de grups.

Llàcer remarcava que l’Ajuntament treballa “en en nou concepte de ciutat més modern, de futur, cap a la sostenibilitat,  seguint les idees europees i mundials per a donar prioritat al vianant i canviar a hàbits més saludables” al temps que recordava els estudis i informes dels diversos departaments municipals que diuen que els canvis són molt importants i positius per a Tavernes.


Us oferim les explicacions del regidor Josep Llácer






Existeix el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMS) o només és una imaginació de Compromís? 


Vostés diran, lectors i lectores... Volem recordar abans que foren  31 reunions i les meses de debat van comptar algunes vegades amb presidència de regidors socialistes de Tavernes i també van participar donant informació i instruccions arquitectes, la intervenció d’alguns dels quals podem vore i escoltar en l’enllaç: 


També, i per si és de l’interés d’algun veí o veïna de Tavernes, oferim l’enllaç a les actes i altres documents elaborats al llarg de les reunions.


 
Imatges de les portades dels documents del Pla de Mobilitat Sostenible

Per altra banda, el tema del PMUS també el vam tractar nosaltres amb complida informació. Com a mostra un botó, i us oferim alguns dels enllaços, els que hem cregut més significatius. 








https://lacotorradelavall.blogspot.com/2013/02/la-taula-de-mobilitat-espai-public-i.html

https://lacotorradelavall.blogspot.com/2013/04/dema-dijous-se-celebra-la-quarta-sessio.html

Nota: hi ha enllaços dins aquestes notícies que ja no funcionen. No és cosa nostra. Són articles de fa anys i estaran esborrats pels autors.