L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimarts, 8 de desembre del 2015

La Generalitat disposada a presentar un recurs d'anticonstitucionalitat als pressuposts de l'Estat del PP


La vicepresidenta del govern valencià, Mónica Oltra ha informat que el Consell ha sol·licitat una reunió de la comissió bilateral Govern-Generalitat per a abordar la qüestió de la infrafinanciación abans de presentar recurs d'inconstitucionalitat als pressupostos generals de l'Estat de 2016 per discriminar als valencians.

La Generalitat pensa usar tots els instruments legals per a exigir que els cinc milions de valencians tinguem les mateixes prestacions dels serveis públics que la resta d'espanyols. I és que els valencians no podem aguantar ni un dia més amb l'infrafinançament amb la infrainversió i amb el menyspreu sistemàtic que ha tingut en aquests últims anys el Govern de Rajoy del PP.

El recurs s'ha dividit en dues parts. La primera seria l'inici de tots els treballs per a la presentació del recurs i al mateix temps la petició de la reunió de la Comissió Bilateral entre el Govern d'Espanya i la Generalitat. Existeix una voluntat de diàleg però la presentació del recurs es justifica per la urgència de la situació ja que els proveïdors i els ciutadans exigim igualtat i equitat entre tots els espanyols i aqueixa no es dóna amb l'actual sistema de finançament.

Tal com ací en La Cotorra hem expressat en múltiples ocasions, i no és opinió la nostra sinó dels experts dels Corts Valencianes i així ho ha reconegut el Ministeri d'Hisenda, el País Valencià és l'única autonomia que tenint un PIB per sota de la mitjana espanyola (dotze punts per sota), rep de l'Estat cada any molt menys del que aporta. 
Aquest dèficit acumulat, segons els experts, és el que es coneix com a “deute històric” i assoleix valors que segons els experts arriba als 14.000 milions d'euros, quantitat que l'Estat Español hauria deixat de finançar a la nostra autonomia en l'última dècada.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja estàn tardant!

UN JUBILAT ha dit...

Ja fa mes d'una década que anem arrastrant el tema de l'infrafinançament i ningú ens escolta, hi ha que recordar-li als socialistes (si ho son) que després de Aznar va governar en Espanya huit ayns Zapatero,i ara quatre anys mes Rajoy i continúa el mateix problema.A vore si de una vegada tirem fora del govern a estos inutils i el dia 20 de Desembre som capaços de elegir a les persones que en realitat es preocupen pels Valencians.