L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 30 de novembre del 2022

Tavernes defensa el camp en una concentració davant del Ministeri de Transició Ecològica

 
Tavernes es va manifestar ahir al costat del camp valencià en la concentració a Madrid contra l’escalada de costos energètics en l’agricultura i les entitats de reg. La concentració, enfront del Ministeri per a la Transició Ecològica, va ser en protesta contra els prohibitius i inassumibles costos energètics deguts a l'increment del preu de l'energia elèctrica, al qual s'ha sumat el ‘topall del gas’ imposat pel Govern.
 
Molts vallers i valleres participaren en la concentració convocada per l’organització agrària AVA-ASAJA  que també va ser secundada per membres de la Unió de Tavernes per fer un front comú.
 
 
 
El regidor d’Agricultura, Emili Enguix, present en la concentració, assenyala que “considerem necessari recolzar les reivindicacions de reducció dels inassumibles costos energètics que agreugen la sostenibilitat dels nostres cultius i la supervivència del món agrari, un sector essencial de l’economia de Tavernes”.
 
Cal recordar que les  entitats de reg estan assumint factures mensuals que multipliquen fins per cinc les quantitats de fa un any, una escalada excessiva per a la immensa majoria dels regants, ja que els preus en origen continuen sent pràcticament els mateixos que fa dècades.
 
 
 
 

L'Associació de Pous de Regs i Usuaris d'Aigües Subterrànies de València, que aglutina a prop d'un miler d'entitats de reg i particulars, va decidir emprendre mobilitzacions a fi de reclamar a les administracions mesurades urgents per a disminuir la factura energètica i garantir la supervivència econòmica de les entitats de reg abans que siga massa vesprada.

Entre les principals reivindicacions destaquen: permetre dos canvis de potència contractada a l'any, establir un preu per al Kwh agrari com a sector estratègic i eliminar el topall del gas en el sector agrari.