L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dissabte, 12 de novembre del 2022

Remet a la Valldigna el temporal de pluges: Hem tingut acumulats entre 70 i 110 litres segons els punts de la comarca


Les pluges d'ahir, sumades a les del dijous, han deixat bons acumulats en moltes zones del País Valencià, cas de la Valldigna i la Safor, tot i que ahir van ser les comarques de Castelló les que més precipitacions mesuraren. Avui tot apunta a que la pluja en la nostra zona escampa, i de fet AEMET ha alçat l'avís d'emergència  que teníem ahir i avui dissabte només el manté per a les comarques de Castelló i algunes zones d'Aragó i Catalunya, fins i tot en avís de risc taronja, com podeu vore en el mapa superior.

El període de pluges a la Valldigna ha deixat quantitats interessants per a recarregar aqüífers i podem dir que són ben rebudes i més encara quan no han fet danys. Us deixem els acumulats aproximats.

- Barx acumula un  total de 86 litres al poble, 84  a la Drova, 76 a la Visteta i 74 a la Falaguera

- Benifairó, un total de 88 litres mesurats en la zona del Pator

- Simat un total de 110 litres, essent on més ha plogut i una de les localitat amb més pluja a tot el País Valencià.

- Tavernes ha arreplegat 88 litres a l'Ull de Bou i 73 a Els Sequers.

Són dades recollides al web d'AVAMET

Les pluges d'ahir al País Valencià, tal com van indicar, van penetrar des de la mar empentades pel flux ben fort de vent del sud-est en capes baixes, i això va dur com a conseqüència que es desplaçaren cap al nord, les comarques de Castelló. La previsió en que allí continuen les pluges avui i, fins i tot demà pel matí, quan també la resta del territori valencià pot patir alguns ruixats.

Serà a partir d'aquest cap de setmana quan acabarà l'episodi de pluges i durant uns dies recuperarem les temperatures agradables: l'estiueig de Sant Martí, amb temperatures superiors als 20º C durant el dia i sobre els 15ºC les nocturnes fins al dimarts.