L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 11 de novembre del 2022

Avui el nivell d'emergència és taronja: Les pluges han arribat i han deixat - per ara- 50 litres a l'Ull de Bou i 75 litres a Simat.


Ahir arribaren les pluges a Tavernes, a la Valldigna i a molt bona part del País Valencià, especialment a les comarques de la Safor-Valldigna i la Marina Alta. Els va costar d'arribar-hi, perquè  segons els avisos d'AEMET les esperàvem a partir de les 10 del matí i ens varen afectar ací a la Valldigna a partir de la nit.

Una pluja que ha caigut amb bona quantitat, si tenim en compte que les precipitacions mesurades són en menys de 12 hores. Us les diguem en acumulats fins avui, a les 7 del matí d'avui, i com sempre diguem, dins d'un mateix poble varien segons el punt on estiga situada l'estació meteorològica.

- Barx, acumulat total entre 55 litres en Barx poble i els 32 litres de la Falaguera

- Benifairó, un total de 51 litres mesurats en la zona del Pator

- Simat un total de 75 litres, on més ha plogut per ara

- Tavernes ha arreplegat entre 50 litres en l'Ull de Bou i els 31 d'Els Sequers.

Són dades recollides al web d'AVAMET

Per avui es manté la situació general prevista, però amb la novetat que AEMET ha canviat l'avís d'emergència i ha elevat el nivell a taronja perquè s'esperen pluges  localment fortes, sobre tot en la zona de la costa. Les tempestes ens arriben de la mar, i per tant és vent carregat d'humitat i que es confia descarreguen majorment dins de la mar, però no es descarta que entren en terra i amb forts ruixats. Per tant i com sempre: precaució.

Avui divendres continuarà el cel ennuvolat en bona part del País Valencià, i fa poc de temps plovia al litoral de litoral de València i Castelló així com a  l’illa de Mallorca. Tot perquè, com ja vam dir ahir, continuarà l'embossament d'aire fred  i l'anticicló al centre d'Europa, la qual cosa fa que el vent que ens arribe ara haja passat de gregal a ser de llevant o del sud-est, ben carregat d'humitat, però amb el trasllat de les pluges cap a Castelló i sud de Tarragona.

Demà es preveu una milloria, tot i que les pluges apareixeran com hem dit a Castelló i Tarradona mentre a la resta del nostre territori vorem els núvols, però sense massa precipitacions.

Per l'elaboració de l'oratge ens basem en distintes fonts: les informacions d'AEMET, AVAMET, eltiempo.es, meteopoble, meteovigo, Meteociel, Laboratori de Climatologia de la Universitat d'Alacant, entre d'altres i n'agafem unes o altres segons els casos.