L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 19 de novembre del 2022

Els centres escolars vallers celebren el "Dia Internacional de la Infància i Adolescència"

 

 
 
Demà diumenge, dia 20, és el "Dia Internacional de la Infància i Adolescència", i donat que serà festiu i per celebrar-los els centres escolars de Tavernes van acudir ahir a la plaça Major, on es va llegir un manifestat on els xiquets i xiquetes han reivindicat els seus drets a opinar, a ser escoltats i escoltades en la societat, a la salut, a l’educació i a l’atenció especialitzada, entre altres.

La Regidoria d'Educació, que dirigeix Fina Vercher, de Compromís, i el Gabinet Psicopedagògic de la Mancomunitat de Municipis de la Safor foren els encarregats d'organitzar aquesta activitat de sensibilització que, prèviament i les aules dels centres, s'havia treballat com a potenciació del dret a la participació i el dret a ser escoltats dels i les infants.

 

 

L'acte tenia com a objectiu, a més de commemorar la data instaurada per l'ONU en el 1989, donar veu als xiquets i adolescents i per aconseguir la sensibilització dels participants a les aules s'ha treballat amb anterioritat el coneixement dels drets que els/les corresponen només pel simple fet d'haver nascut. Uns drets que els fan ser ciutadans i ciutadanes de ple dret.
 
 
 

Tot el treball previ realitzat en casa ha tingut la seua culminació en la plaça Major quan les/els representants de cada centre han pres la paraula i han llegit un manifest on han parlat d'alguns dels drets més importants de la infància.