Simulació del traçat del col·lector, del tanc de tempesta, i els dos ramals al Canal i a la Séquia Mare. |
Josep Llàcer, regidor responsable d'Urbanisme i Obres de l'Ajuntament, ha valorat positivament el fet que els pressupostos de la Generalitat per al 2023 contemplen una partida d'1 milió d'euros per executar la segona fase del col·lector de la platja. "Tal com està contemplat en el pressupost del 2023, es preveu una actuació plurianual amb unes obres en el 2023 i l'acabament total en el 2024".
Josep Llàcer, que com normalment es diu ha estat "al peu del canó" i ha mantingut al llarg dels dos últims anys diverses reunions i gestions amb la Direcció General de l'Aigua, organisme depenent de la Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient, ens ha confirmat que d'acord amb aquestes gestions "es preveu la licitació de l'obra en el primer trimestre del 2023 i començar les obres en setembre, després dels mesos d'estiu, amb la qual cosa el gros de les obres s'executaria dins del 2024. Així es com es contempla en el pressupost de la Generalitat, amb la qual i a través de la Direcció General de l'Aigua portem uns anys treballant" .
El regidor d'Urbanisme, Josep Llàcer, de Compromís |
Cal recordar que la segona fase del projecte del col·lector de la platja contempla la construcció d'un "tanc de tempesta", construït en una zona enjardinada, on serà conduïda tota l'aigua de pluja arreplegada en la zona. Aquest tanc de tempesta es construirà relativament prop de la zona on es van celebrar les primeres edicions de l'Iboga Festival i que servira com a filtre verd.
Cal remarcar que una vegada l'aigua estiga neta, es tindrà la possibilitat de bombejar per una banda cap a la mar, a través del canal de Sant Pau, que separa les dues platges valleres, o bé cap a la Sèquia Mare, amb la qual
cosa se solucionarà el problema de la falta d’aigua de rec en la zona agrícola.
Zona de la platja que millorarà el col·lector |
El regidor de Compromís ha remarcat que "entrem ara en l'últim pas, que era la consignació dels diners, sobre 1 milió en els pressupostos. Cal recordar que han estat gestions llargues, ens ha costat molt aconseguir els permisos d'abocament de les aigües, que ens ha donat Costes de la Generalitat, com també l'ocupació dels terrenys del domini publico-terrestre, un permís que ens ha atorgat el Ministeri de Transició Ecològica a través de la Demarcació de Costes de València".
Llàcer indicava també que "ha estat molt costos la redacció final del projecte, perquè la Direcció General de l'Aigua va introduir molts modificats del projecte, entre els quals hi ha la retirada de la segons fase de la urbanització del carrer Blasco Ibáñez del projecte inicial que se'ls va presentar.
Així, i segons ens ha explicat el regidor de Compromís, "aquesta segona fase de Blasco Ibáñez està prevista per l'Ajuntament només acabar les obres d'aquesta segona fase del col·lector, i serà a càrrec de fons municipals, com ja férem en la primera fase".
Una vista del vial perimetral, per on passa davall, enterrada, la 1a fase del col·lector |
Com els lectors ja coneixen, la primera fase del col·lector està acabada i les obres es fan aprofitar per construir i obrir el vial perimetral de la platja. En la passada legislatura, el govern de Compromís presidit per Jordi Joan va aconseguir la implicació de la Generalitat en el projecte, de manera que es va comprometre a sufragar la segona fase del col·lector, cosa que ara s'ha plasmat en la consignació pressupostària, i que estalvia a Tavernes 1 milió d'euros que costa.
Elaboració pròpia
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada