L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 15 de novembre del 2022

L'Ajuntament executarà les obres del CEIP Magraner valorades en 2'8 milions d'euros dins del Pla Edificant

“Tavernes continua avançant en el Pla Edificant i això permetrà renovar i millorar les infraestructures educatives dels centres públics del municipi. El departament tècnic del consistori treballa en els procediments administratius i la redacció definitiva dels projectes perquè es liciten les obres com més prompte millor” ha indicat el regidor Josep Llàcer, de Compromís, responsable d'Urbanisme i Obres de l'Ajuntament, després que el ple municipal haja acceptat la delegació de l'obra.

Les obres del Pla Edificant afecten tant a l'àrea d'Educació, de la qual es responsable la regidora de Compromís, Fina Vercher, que ha estudiat les necessitats i millores a executar en cada centre, com a l'àrea d'Urbanisme i Obres, que dirigida per Josep Llàcer serà la responsable de l'execució. 

El ple d'ahir va acceptar per  unanimitat la delegació de competències en matèria d’infraestructures educatives proposada per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport per al CEIP Magraner, únic centre públic que faltava. Per tant és l'Ajuntament qui es fa càrrec d'executar les obres de millora, ampliació i adequació del centre valler dins del Pla Edificant, amb fons que seran de la Generalitat .

 

CEIP Magraner

 

El passat mes de setembre, ací vam informar com la Conselleria d'Educació havia efectuat una nova provisió de fons per al Pla Edificant de construcció i millora de centres per valor de 72,5 milions d'euros i que afectava 16 centres educatius valencians. Entre aquests centres es trobava el CEIP Magraner de Tavernes, al qual la Conselleria assignava una dotació de 2'8 milions per  les obres de millora proposades des del govern de l'Ajuntament. 

Aquestes obres han d'executar la habilitació d’un menjador per a 90 alumnes, una sala d’usos múltiples, l'aula per educació especial i aules de reforç a primària, així com també  un gimnàs integrat a l’espai cobert de la pista esportiva i espais auxiliars en els vestidors. Les instal·lacions a construir es completaran amb una biblioteca i els despatx de la direcció i cap d’estudi.

La delegació de competències acceptada per l'Ajuntament implica que gestionarà els procediments de contractació administrativa, la redacció del projecte constructiu i els contractes d’obra i serveis necessaris per a dur endavant les obres de millora del centre. 

22 milions per a centres públics educatius
 
Cal destacar que el Pla Edificant contempla també actuacions en altres centres públics de Tavernes. Així a banda dels 2'8 milions del al CEIP Magraner, contempla obres al Divina Aurora (3 milions),  el Sant Miquel (4,5 milions) i Alfàndec (0'8 milions) sense oblidar que, en el cas de centres de secundària, és a dir els instituts, està anunciada la reforma de l'IES Jaume el Just, que serà demolit i construït de nou, amb una inversió d'11 milions d'euros.