L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 9 de novembre del 2022

La Coral Marinyén participa dissabte en la "Quinzena de Música Coral" d'Olite (Navarra). Vídeos


La Coral Marinyén actua aquest dissabte a la localitat navarresa d'Olite, comarca de Tafalla, dins del marc de la Quinzena de Música Coral, en un concert conjunt amb la coral "Giltzarri Abesbatza" de Lesaka, també municipi de Navarra, de la comarca de Bortziri. El concert tindrà lloc a l'església de les Germanes Clarisses a partir de les 20 hores i entrada lliure.

 

L'actuació en un concert de la coral vallera va començar a gestar-se de fa temps, gràcies als contactes que sorgiren després d'una actuació del cor de cambra "Quinzedemarç" en la localitat navarra, però la pandèmia ho va impedir-ho fins ara, segons ens ha comentat Fran Lledó, director de la Coral Marinyén,

El repertori que interpretarà la Coral Marinyén presenta diverses peces tradicionals en la nostra llengua, entre les quals cal destacar el "Cant a la mare" de Chover, popular de Tavernes. 



Aquest serà el repertori complet: 

1.- O salutaris hostia....G.F Anerio
2.- Cant a la mare...A.Chover popular de Tavernes
3.- L'amo de son carabassa...popular de Menorca
4 .-El vell Montgó...E.Murillo
5.- Aleluja...Leonard Cohen
6.- Ator ator..J. Guridi
7.- Oh Happy Day...espiritual 

 


 


Cal destacar que com a final del concert s'ha previst la interpretació conjuntament per les dues coral de dues peces:

1.-La barraca, la trradicional cançó popular de Tavernes, musicada per Antonio  Chover
2.-Txoria txori (El pájaro, pájaro es), un poema basc de Joxean Artze, musicat per Mikel Laboa.

Cal indicar que el cant comú de "Txoria txori" estarà dirigit pel director de "Marinyén", Fran Lledó, mentre el cant comú de "La barraca" serà per Isabel Lacar, directora de "Giltzarri Abesbatza" de Lesaka.

El concert és una bona mostra de la germanor a la qual poden arribar dues cultures i dues llengües distintes, a través d'un llenguatge tan universal com és la música.

Elaboració pròpia