AEMET ha activitat per aquest dijous l'alerta groga a partir de les 10 del matí i fins a la mitjanit amb una previsió de pluges acompanyades de tempestes que poden arribar a 40 l/m2 a l'hora. I entre les comarques més afectades la Safor-Valldigna i la Marina Alta. La DANA ens du també l'abaixada de temperatures, amb valors més normals de l'època i sense superar als 20 graus.
No obstant, s'espera que siga el divendres, 11 de novembre, quan s'escamparan més les pluges i afectaran tot el territori valencià, on AEMET ja ha activitat la prealerta groga per a tot el litoral amb previsió de pluges que localment poder ser de més de 40 l/m2 a l'hora, amb acumulats de mes de 60 l/m2 en dotze hores.
Tot això serà per una DANA
El corrent de vent fred circulant pel pol nord patirà el despenjament d'un embossament i provocarà una DANA a partir de dijous que pot deixar xàfecs localment intensos a punts de la costa mediterrània, segons Meteored.
També
l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) adverteix de l'arribada de
pluges, situació que es prolongarà durant alguns dies, amb baixada de
les temperatures màximes fins a quedar en valors de l'època. (Imatge de
dalt, previsió de l'acumulat de pluges aquests pròxims dies)
La massa d'aire fred, unit a que l'anticicló se situarà al centre d'Europa i canalitzarà aire de gregal o de llevant molt humit, del Mediterrani cap a la costa valenciana, serà el desencadenant d'intenses pluges que podrien ser localment intenses a partir de la matinada del dijous.
Tots els models de predicció anuncien aquest canvi a partir de dijous i poden donar-se pluges al llarg de diverses jornades consecutives afectant majorment el País Valencià, Múrcia i les Illes Balears. Els acumulats podrien ser majors a 50 litres per metre quadrat a Eivissa i Formentera, les comarques de La Safor-Valldigna (València) i la Marina Alta (Alacant), així com punts de l'est de Múrcia. Les temperatures començaran a abaixar, en el que sembla un oratge més acordat amb el mes en que estem.
Per l'elaboració de l'oratge ens basem en distintes fonts: les informacions d'AEMET, AVAMET, eltiempo.es, meteopoble, meteovigo, Meteociel, Laboratori de Climatologia de la Universitat d'Alacant, entre d'altres i n'agafem unes o altres segons els casos.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada