L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.710
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:20.663

dimecres, 30 de novembre del 2022

Ahir es van inaugurar les jornades "La ciutat com a espai educatiu"


Les jornades "La ciutat com a espai educatiu", organitzades pel CEFIRE d’Àmbit Humanístic i ocial i la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Tavernes, es van inaugurar ahir dimarts i es va celebrar la primera sessió.
 
Les jornades formatives per a professorat i obertes a la ciutadania tenen l’objectiu d’analitzar i compartir experiències al voltant de la construcció de ciutats més innovadores, inclusives i equitatives. 
 
L’obertura va comptar amb la presència de la diputada a les Corts Valencianes, Nathalie Torres, l’alcalde de Tavernes, Sergi González, la regidora d’Educació, Fina Vercher, representants del CEFIRE i membres de la corporació municipal. 
 
Els tres dies de debat sobre el present i futur de l’educació i la ciutat es van iniciar amb l’enriquidora ponència de Lluís Esteve Garnés, exregidor d’Educació de l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat, sobre l’experiència de la ciutat catalana en l’impuls de l’aprenentatge-servei com a eina de convivència, cohesió i participació.L’Hospitalet va ser un dels primers municipis adherits a l’Associació Internacional de Ciutats Educadores en l’any 1993, per tal de desenvolupar les potencialitats educadores de la ciutat com a element de transformació social i de millora de la vida comunitària. 
 
 
 
 
Posteriorment, van ser els centres educatius de Tavernes els qui van compartir les seues experiències i projectes educatius a totes i tots els presents en la Casa de la Cultura. Un per un, el CEIP Sant Miquel, CEIP Magraner, CEIP Alfàndec, CEIP Divina Aurora, Col·legi San José HHDC, Col·legi San José-Patronato, IES La Valldigna, IES Jaume II el Just i el CEP Música Mestre Arnau van explicar com treballen diàriament a l’aula diferents metodologies i projectes dirigits al foment de l’educació en la diversitat, igualtat, els valors i la cohesió social, el respecte al medi ambient, la participació ciutadana o la millora del benestar de la ciutadania.
 
 
 
Avui dimecres 
 
Avui, en el Dia Internacional de la Ciutat Educadora, la segon jornada començarà a les 17 hores amb la ponència del pedagog i catedràtic Miquel Àngel Essomba i Gelabert sobre Ciutats Educadores. Posteriorment, a la taula redona participaran regidores i regidors de consistoris valencians: Francesc Mezquita (Castelló), Alicia Izquierdo (Gandia), Josep Manuel Tarazona (Sagunt) i Fina Vercher (Tavernes).