L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 17 de novembre del 2022

Tavernes avança en l’obertura de la piscina amb l’estudi de viabilitat: solucions a la mala gestió del PP


 

Tavernes disposa de l’estudi de viabilitat de la piscina coberta, cosa que significa un nou avanç cap a l’obertura de la piscina. A partir d’ara, i amb l’aprovació pel govern municipal, serà l’inici de l’exposició pública i de la constitució del comitè tècnic que impulsara les qüestions que n'afecten el funcionament i gestió quan es pose en funcionament.

L’estudi de viabilitat contempla un conjunt de paràmetres complexes per a determinar els ingressos i despeses en el funcionament de la piscina coberta.

Les dades més importants, tot i que l'estudi diu que la viabilitat els primers anys estaria garantida,  deriven de la necessitat de comptar amb un número de usuaris abonats, que s’estima seria de 1.800, per a uns ingressos mínims, i fins arribar a una xifra d’usuaris temporals fins arribar a un total de 6.300 anuals. Amb aquests 4.500 usuaris temporals, es preveu el mateix que passa ara en totes les piscines del voltant: tenen un nombre d’usuaris fixos i abonats i altres usuaris, no abonats, que adquireix tiquets temporals (d’un dia, d’una setmana o un mes) i que poden renovar-lo segons les seues necessitats al llarg de l’any.

 

 

 

Es contempla que aquests usuaris podrien aportar-los els nuclis poblacions situats en un radi de 20 km de Tavernes, però sobre tot de les poblacions de la Valldigna on, fins i tot, es podran firmar convenis per ús, realitzacions de cursos, activitats escolars, etc.

L’estudi indica que entre 800.000 i 900.000 euros seria la quantitat necessària a l’any per al funcionament de la piscina coberta. Els ingressos vindrien pels abonaments, matriculacions, mensualitats, activitats de cursets, etc. mentre que en les despeses entrarien el personal, assegurances, despeses de gestió i administració, sistemes de seguretat, cost energètic, manteniment i material aquàtic i costos financers, principalment.

 

 

 

L’estudi de viabilitat deixa clar allò que era conegut: la mala gestió i les greus decisions del govern del PP

La piscina coberta, amb la fallida de l'empresa i proveïdors per pagar, es va convertir en potser l'herència negativa del PP més enverinada per a Compromís, sobre tot perquè la solució es va judicialitzar i no va arribar fins finals del 2018. Una herència enverirada, junt a altres herències grosses i negatives: els 2 milions de l'aparcament del passeig, els 2 milions de deute a la Diputació pel tractament de residus; els milions d'impagats a proveïdors i els 28 milions de deute totals que havia d'afrontar Compromís en un Ajuntament en la ruïna. No ho oblidem.

Ara, és l'estudi d'una empresa externa, especialista en gestions de piscina, qui deixa en evidencia la gestió del PP, amb un clar sobredimensionament de la piscina coberta i l’excés d’equipament esportiu de la instal·lació per a una ciutat de poc més de 17.000 habitants que té Tavernes.

El regidor d’Urbanisme i Obres, Josep Llàcer, de Compromís, a qui hem preguntat per la realitat de l'obra i els problemes que això impliquen a la rendibilitat econòmica i l’equilibri ingressos-despeses per lograr un funcionament sense dèficits, ha comentat que “era sabut per tothom que la piscina tindria un cost elevat de gestió, a més de la piscina, piscina menuda i spa, pel conjunt d'espais esportives i d’equipament que el PP va aprovar, i que tots els tècnics sempre han dit més apropiats per a una ciutat de 100.000 habitants".

El regidor afirmava que la sobredimensió de les instal·lacions és una cosa sabuda de tots els partits, i com alguns també opinen, pensava que l’execució de la piscina coberta s’hauria pogut executar d’una altra manera.

Així, Josep Llàcer ha recordat el model Xeraco, que va cobrir la piscina que tenia a l’aire lliure. “Ací s’hauria pogut fer el mateix, cobrir i usar com a coberta des d’octubre fins a juny, i durant l’estiu descoberta. Amb això faria 11 any que tindríem piscina coberta d’hivern, estaria en ús tot l’any, no tindríem problemes de costos i manteniment, inclús encara que s'hagués millorats els vestidor i altres dependències. El costa hauria estat molt lluny del que ens constarà la piscina coberta al final, sense parlar-ne de gestions, judicis, entre altres”.

La piscina coberta aprovada, licitada i adjudicada pel govern del PP de Tavernes en la legislatura 2007-2011, amb l’informe econòmic en contra, disposa d’unes instal·lacions sobredimensionades i excessives, i damunt es va  ampliar amb espai per a cafeteria amb cuina, i una terrassa externa, no contemplats en el projecte inicial, i que incrementaren el pressupost previst en l'adjudicació. 

 

  

De manera senzilla, recordem les estàncies i instal·lacions existents

Planta baixa:

Una piscina de 25x12’50 metres
Una segona secundaria de 12’50 x 7 metres
Una instal·lació de spa de 12’50 x7 metres
Una sauna
Els vestidors per aquestes instal·lacions

 

 


Primera planta:


Tres sales d’activitats físico-esportives (gimnasos) amb els seus vestidors, serveis higiènics, etc.


Planta superior de coberta:

Tres pistes de pàdel i un solàrium

A més cal considerar en l’edifici les zones de recepció i administració, la zona de cafeteria, els vestidors del personal de la instal·lació, magatzem, etc. mentre a la zona del soterrani hi ha tot l’equipament que cal de màquines, calderes, bombes d’impulsió, etc. que calen a les piscines. 

Elaboració pròpia