L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimecres, 30 de novembre del 2022

Les previsions apunten a un periode de pluges els pròxims dies


Demà dijous entre en el denominat hivern meteorològic i tot apunta a que tindrem pluges en la costa del País Valencià, empeses pel vent de gregal (nord-est). Poden ser pluges molt importants en alguns llocs de la geografia valenciana (mireu el mapa de davall, d’acumulat fins al dia 4) per eixa entrada de vent que girarà entre llevant i gregal amb aire fred en alçada, i que és fàcil facilites que es forme una borrasca en superfície sobre la mar.

 

Acumulats de pluja fins el dia 4

 

Una inestabilitat que comença demà dijous, començant per Castelló i avançant les pluges cap al sud de les comarques de València i les del nord d’Alacant, on podem tindre les pluges més fortes. AEMET, l’Agència Estatal de Meteorologia,  encara no ha donat cap avís però no es descarta algun avís taronja per a demà o divendres, quan les pluges continuaran amb tendència a desplaçar-se cap a les comarques de Castelló, on podran ser bastant intenses i fins i tot en les serres de l’interior poden vore la neu.

Possible formació de borrasca per al divendres

 

Amb tot això no cal ni dir que les temperatures baixaran i tindrem la sensació dels dies d’hivern.

El dissabte es preveu siga un dia de pluges molt escampades al territori, però en clara tendència a escampar al llarg del dia, amb un diumenge prou tranquil.

 Per l'elaboració de l'oratge ens basem en distintes fonts: les informacions d'AEMET, AVAMET, eltiempo.es, meteopoble, meteovigo, Meteociel, Laboratori de Climatologia de la Universitat d'Alacant, entre d'altres i n'agafem unes o altres segons els casos.