L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 23 de novembre del 2022

Ahir va tindre lloc la jornada de portes obertes per presentar la reforma integral i millora del Centre d'Esdudis Musicals "Eduardo Arnau".



Jornada de portes obertes ahir en el Centre d'Estudis Musicals Mestre Arnau per presentar la reforma integral i millora de l'edifici duta a cap pel  Taller d'Ocupació  "Millorem Tavernes IV" i que ha comptat també amb la col·laboració de la brigada d'oficis múltiples de l'Ajuntament alhora d'efectuar algunes obres i sobre tot el canvi d'enllumenat del centre.

Una remodelació que permet que Tavernes tinga un centre d'ensenyaments musicals totalment renovat amb la qual cosa s'ha canviat per complert la imatge del centre i s'ha creat un espai espai més modern i funcional per a l'estudi musical. I això ha estat possible gràcies als treballs de pintura, obra, jardineria i renovació de la il·luminació que ha afectat tant l'escala principal, com a l'interior de les aules i la façana.

Al mateix temps l'aulari ha estat renovat i personalitzat, una aula dedicada a un músic o compositor celebre, amb una decoració de la porta en base al motiu de la classe i del personatge a qui va dedicada.

 

Homenatge a Eduardo Arnau, "El Mestre".

El projecte d'adequació s'ha plantejat com un homenatge a la figura d'Eduardo Arnau Moreno, el Mestre, amb una imatge que presideix la part central de l'edifici, en pujar l'escala i que ens segueix recordant la seua tasca i obra, tan important i de tant record en el panorama musical de Tavernes.
 
Eduardo Arnau, durant 40 anys director de la banda i orquestra vallera, va efectuar una gran tasca en pro de la música a la ciutat, i va ser sempre un ambaixador de Tavernes en tot moment i lloc, condició que li va ser ser reconeguda per l’Ajuntament amb la distinció de la medalla d’or de la ciutat, el nomenament el 1981 de fill predilecte de la ciutat. Posteriorment, el 2014,  va rebre l’homenatge de la Societat Instructiva Unió Musical (SIUM) amb el descobriment d’una placa amb el nom oficial de l’escola “Mestre Eduardo Arnau”  a l’edifici musical de la Plaça del Prado, i ara amb aquesta imatge que presideix el centre perquè continue essent un exemple per a tots els músics de la localitat.
 
L'acte de portes obertes ha comptat amb la presència de la seua dona i la seua filla, que s'han mostrat molt agraïdes per aquesta mostra d'afecte i de record cap al Mestre.
 
 
 
Desenvolupament de l'acte
 
L'acte va començar amb unes interpretacions a càrrec d'un quartet de violins, primer a la porta de l'edifici i després ja en el interior, per passar després al Saló d'Actes per fer la presentació del treball  i diversos aspectes de les obres realitzades, amb la presentació de la regidoria d'Educació, Fina Vercher, que ha agraït la presència de la dona i filla del Mestre Arnau i ha explicat el treball de l’alumnat del taller ocupació i Brigada.
 
El mestre del taller de compensatòria del "Taller d'Ocupació", Vicent, que ha estat el responsable del disseny de la remodelació i de les fotografies, ha pres la paraula per explicar els aspectes del treball fet, remarcar i agrair la voluntat dels alumnes i expressar l'agraïment a la SIUM i Ajuntament per haver-los donat l'oportunitat de contribuir en la millora d'aquest edifici del poble. 
 
 
El treball d'adequació del centre s'ha pogut seguir també a partir dels 2 vídeos projectats, sobre tot en el segon, amb una mescla de fotos dels treballs duts a cap pel taller, les fotos dels músics del centre i de la SIUM, i també fotos en record d’Eduardo Arnau.
 
El director del centre, Jose Luis Palomares Peñalba, ha destacat l'esforç efectuat pel taller així com per la Brigada Municipal, donant-los les gràcies i ha recordat la figura del mestre Arnau, del qual el projecte d'adequació integral s'ha plantejat com un bonic homenatge amb la seua imatge en el centre de l'edifici perquè siga una referència per a tot l'alumnat.
 
 
El regidor d'Urbanisme i responsable de l'àrea de Foment, Josep Llàcer, de Compromís, com a responsable del Taller d'Ocupació, va tindre unes paraules de reconeixement a les funcionàries Merche i Carmen, de l'àrea de Foment Local en el Braç Treballador, recordant el seu treball, que no es veu, però que són les encarregades de redactar la documentació dels tallers i demanar les subvencions que fan possible els projectes. 
 
Ací, Llàcer ha recordat els 750.000 euros de subvenció que han fet possible el taller i la contractació de 30 vallers i vallers que reben un sou durant un any, aprenen un ofici i reben un certificat de capacitació professional al cap de l'any. Això fa possible projectes i obres com la construcció del Parc del Cambro durant un taller passat i ara la remodelació del Centre d'Estudis Musicals.
 
 
 
 
 
L'alcalde de Tavernes, Sergi González, ha recordat el treball de mesos i mesos de les persones que han fet possible la millora que posa en valor la figura del mestre Eduardo Arnau i els programes d'ensenyament dels i les músics de la SIUM.
 
L'acte, en el qual hi havia presents músics, socis i afeccionats de la SIUM, familiars i alumnes-treballadors del Centre d'Ocupació, membres de la família Arnau i regidors del consistori valler, ha acabat per un recorregut per les instal·lacions.
 
Elaboració pròpia