L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dijous, 24 de novembre del 2022

L'Ajuntament adjudica per 216.667 les obres de construcció del Centre Social en el carrer La Barca (antic Jutjat de Pau)

 

L’Ajuntament de Tavernes ha adjudicat a l'empresa "Obresa Edificación y Obra Civil SL"  l'execució de les obres del projecte denominat “Habilitació del Centre Social en el local de la planta baixa del Carrer la Barca, 41” per un valor total de 217.667 euros, impostos inclosos.

Les obres afecten el  local de propietat municipal que va servir fa uns anys de Jutjat de Pau de la ciutat i tindran una durada de 3 mesos a partir de l'endemà de formalització de l'acta de replanteig.

Les obres, segons s'indicava en el plec de licitació, indicava que s’executaran “les que calen per a l’habilitació del local de propietat municipal, del Carrer la Barca nº 41 baix,  per a un ús de Centre Social”. S'unificaran per tant els serveis que l'Ajuntament destina al col·lectiu de majors i que, a hores d'ara, es duen a cap en llocs distints com són el Braç Treballador, el Centre Social Dolores Rojas Almel·la i l'escoleta de la platja a l'estiu..

L'Ajuntament pretén amb aquest Centre Respir habilitar el local per a Centre Social i  donar solució a la demanda existent d'aquest tipus de dependències amb la possibilitat de la seua homologació reglada dins del municipi. L'espai serà habilitat per destinar-se a tallers de manualitats, psicomotricitat etc. i un altre espai polivalent, a mes d’uns serveis adaptats i tres despatxos. 

 

Plànol de distribució del local (adaptat de PCSP)


La previsió és acollir un total de 40 persones, però no serà un grup fix, sinó que canviara segons els tallers i activitats previstes. Com es pot vore en el plànol, el Centre Respir comptarà amb una aula polivalent per a realitzar activitats i tallers, a més d'una sala d'informàtica per tal que les persones majors puguen aprendre aplicacions bàsiques. Igualment s'ha previst aules per a activitats de psicomotricitat, manualitats, potenciació de la memòria, i es completa el centre amb despatxos, magatzem i la recepció.

El Centre Respir atendrà, per tant, també a persones dependents que presenten dèficits motors, sensorials i de memòria, a més de problemes per afecció amb Parkinson, Alzeimer o simplement perquè tenen una mobilitat reduïda i necessiten ajuda d’altra gent per poder desenvolupar el seu dia a dia.

Les activitats per a persones depenents estaran dirigides i ateses per professionals del Gabinet Psicopedagògic municipal, que desenvoluparan aspectes tan importants com l’estimulació a la parla, el taller de memòria i altres taller que milloren aspectes cognoscitius de les persones dependents. 

Elaboració pròpia a partir de la informació de la  PCSP.