L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 20 de novembre del 2022

Tavernes, com la immensa majoria de localitats a Espanya, presenta saldo vegetatiu negatiu: més morts que naixements

 

Hi ha ara mateix un fet incontestable: a Espanya d'ençà del 2017 hi ha més morts que naixements 

Amb la pandèmia hem trencat nous rècords: el saldo vegetatiu de la població –naixements menys defuncions– va suposar una pèrdua natural de més de 150.000 persones en el 2020 (per l'alta mortalitat del coronavirus) i 113.000 en el 2021. Això és, de cada 1.000 habitants, Espanya en va perdre cinc en els últims dos anys sense comptar  les migracions. 

Una xifra que assenyala la reculada demogràfica a Espanya i que se suma amb la pitjor taxa històrica de natalitat d'ençà que hi ha estadístiques. Les dades de Tavernes es poden consultar en el gràfic superior.

Els darrers números, els del 2021, només un de cada deu municipis (984 dels 8.131) van veure nàixer més xiquets que funerals, segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística.

Tavernes segueix, doncs,  la tendència general de la població espanyola. Les dades d'Espanya confirmen un panorama demogràfic durant els últims 25 anys (que existeixen registres per localitats) amb tendències molt clares: creixement vegetatiu negatiu i tant els xicotets pobles, com les ciutats mitjanes i grans urbs a Espanya registren més morts que naixements. Hi ha algunes excepcions, principalment el sud peninsular i algunes àrees perifèriques metropolitanes.