L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 8 de novembre del 2022

L'ORATGE QUE VE: Una DANA durà pluges dijous i divendres amb una abaixada de temperatures

El corrent de vent fred circulant pel pol nord patirà el despenjament d'un embossament i provocarà una DANA a partir de dijous que pot deixar xàfecs localment intensos a punts de la costa mediterrània, segons Meteored. 

També l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) adverteix de l'arribada de pluges, situació que es prolongarà durant alguns dies, amb baixada de les temperatures màximes fins a quedar en valors de l'època. (Imatge de dalt, previsió de l'acumulat de pluges aquests pròxims dies)

La massa d'aire fred, unit a que l'anticicló se situarà al centre d'Europa i canalitzarà aire de gregal o de llevant molt humit, del Mediterrani cap a la costa valenciana,  serà el desencadenant d'intenses pluges que podrien ser localment intenses a partir de la matinada del dijous. Tots els models de predicció anuncien aquest canvi a partir de dijous i poden donar-se pluges al llarg de diverses jornades consecutives afectant majorment el País Valencià, Múrcia i les Illes Balears. Els acumulats podrien ser majors a 50 litres per metre quadrat a Eivissa i Formentera, les comarques de La Safor-Valldigna (València) i la Marina Alta (Alacant), així com punts de l'est de Múrcia. Les temperatures començaran a abaixar, en el que sembla un oratge més acordat amb el mes en que estem.

 Per l'elaboració de l'oratge ens basem en distintes fonts: les informacions d'AEMET, AVAMET, eltiempo.es, meteopoble, meteovigo, Meteociel, Laboratori de Climatologia de la Universitat d'Alacant, entre d'altres i n'agafem unes o altres segons els casos.