L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 16 de novembre del 2022

Teresa Meana ens va parlar ahir sobre la importància del llenguatge en la lluita contra la desigualtat home-dona


El cicle de conferències feministes "Les vesprades del Braç. Un fil violeta" que organitza la "Regidoria d'Igualtat i Dona" que dirigeix Noe Alberola, de Compromís, va acollir ahir de vesprada la xarrada "Porque las palabras no se las lleva el viento", basada en el llibre del mateix títol de la filòloga especialista en llenguatge inclusiu  i la violència de les paraules, Teresa Meana. 

 La xarrada va girar al voltant de la força i la importància del llenguatge per a lluitar contra les desigualtats home/dona i també per a continuar construint el camí per a eliminar les violències envers les dones en la societat actual. Va tindre molt bon èxit, el vestíbul de la Casa de la Cultura estava pla i entre els assistents diversos regidors del consistori.

 

 

La professora Teresa Meana va reflexionar sobre l'herència de la societat patriarcal en l'ús del llenguatge on va quedar palés com la llengua constitueix, com a mínim, el reflex de la realitat, de la societat que la utilitza. Per tant, si la societat és racista, classista, heterosexista... la llengua també ho és, i en conseqüència, les desigualtats derivades de la discriminació de la ona queden recollides en la llengua, que es un reflex del  sexisme i androcentrisme existents. D'ací la importància del llenguatge i la cura en el seu ús, per no potenciar amb ell altres aspectes discriminatoris que té la societat envers la dona.  

 

Cal  notar sobre tot l'assistència de més de 25 alumnes del Cicle Formatiu Grau Superior de Promoció de la Igualtat de Gènere (PROMIG) de l’IES Veles e Vents de Gandia, els quals van manifestar el seu content per la xerrada - ja anunciaven que repetiran en la pròxim - i sobre tot van destacar el treball de la Regidoria d'Igualtat i Dona de l'Ajuntament de Tavernes, i en especial de la regidora responsable Noe Alberola.

Si esteu interessats podeu vore la xarrada a l'enllaç: http://ow.ly/UB6450LErgJ

El cicle de conferències conclourà el pròxim 15 de desembre amb el tema "Educació sexual i joventut" a càrrec de la professora Rosa Sanchis.