L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 24 de novembre del 2022

La SIUM inicia divendres el segon cap d'actes festius i musicals amb motiu de la festivitat de Santa Cecília

El director Carles Sancho amb la Mussa i el Musso 2022, Anna Cantus i Andrés Gutiérrez
 

La SIUM de Tavernes entre a partir de divendres en la segona part dels actes culturals i festius que ve celebrant des del passat cap de setmana amb motiu de la celebració de la seua patrona Santa Cecília.

 

Els actes dedicats a la patrona continuen després de la jornada memorable, entranyable i emotiva que va tindre lloc dimarts passats, dia de la patrona, amb la jornada de portes obertes que va permetre els vallers i valleres gaudir del nou Centre d'Estudis Musicals "Eduardo Arnau" en el que va ser un recordatori i homenatge a la figura d'El Mestre.

 

 


Així el divendres, dia 25, s'ha programat el concert que oferirà la banda d'adults banda d’adults, la “Ventolin’s Band” i la banda del Centre Professional “Mestre Arnau”.

El dissabte, dia 26 de novembre, la SIUM ha preparat per als seus menuts, en especial els alumnes de Fasolet i d’elemental, uns tallers de construcció d’instruments musicals i de percussió corporal. 

Aquest dia, el plat gros de la festa arriba quan la SIUM (en col·laboració amb l’Ajuntament) disposarà d’una carpa on oferirà una jornada intensiva d’actes, continuació dels que ja van tindre lloc dissabte passat, amb l’actuació de Pep Galleta Rocanrol Band en la plaça de Rafael Chirbes (davant de la casa de la cultura).


Així, a les 13.00 hores, la Xaranga Xe Kin Ampastre amenitzarà i marcarà l’inici del tradicional concurs de paelles, en un acte que, encara que el concurs està dirigit als membres de l’entitat, les barres i la festa estarà oberta en tot moment als no socis per poder integrar-se de l’ambient lúdic del concurs.  

La presidenta Lluïsa Mifsud amb el Musso i Mussa de l'entitat

La vesprada d'eixe dissabte l'ocuparà la cercavila de la banda pels carrers de la nostra ciutat en honor a la patrona de la música: Santa Cecília i per la nit, a partir de les 22.30 hores, la carpa estarà oberta a tot el poble amb una discomòbil a càrrec del DJ Quino Costa.

 

La Mussa i el Musso 2022 en el concert de Pep Galleta Rocanrol Band



El dissabte, 27 de novembre, serà la cloenda dels actes en honor de Santa Cecília i de nou pel matí, la banda omplirà de música els carrers de la ciutat per complir amb un dels actes més emotius: el trasllat de la imatge de la santa a casa del músic que, durant un any, la custodiarà. Es tracta d’un acte que, en els últims anys, amb motiu de la pandèmia havia perdut força, però que la SIUM vol de nou reforçar en el que és una tradició més lúdica i social que religiosa, i que alhora reforça la germanor entre els músics i el compromís dels músics amb la mateixa Societat

En acabar, la SIUM realitzarà el seu dinar de germanor amb l’assistència de les  autoritats locals i l’entrega de premis dels campionats de truc i de futbol, i el del concurs de paelles.