L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

diumenge, 20 de novembre del 2022

Gran èxit del concert de Santa Cecília protagonitzat avui per l'orquestra i la banda de la SIUM


La Societat Instructiva Unió Musical (SIUM) de Tavernes ha celebrat avui el concert extraordinari per celebrar la festivitat de Santa Cecília, patrona de la música. Com a acte previ al concert, ha tingut lloc la presentació i exaltació dels dos representants festius de l’entitat, el Mussa i el Musso, que enguany són els músics de l'entitat Anna Cantus i Andrés Gutiérrez, respectivament. 

 

 

La SiUM de Tavernes ha guardat un respectuós minut de silenci en memòria i record de Laura Selfa Jareño, de la directiva de la societat que ens va deixar fa uns dies abans del concert que ha comptat amb les interpretacions, primer de l’Orquestra Simfònica, amb obres de Haydn, Bizet i Sibelius sota la direcció del director Manuel Godoy Mesas i, després, en el segon torn, de la Banda Simfònica farà sonar algunes de les obres dels artistes Bernstein, Gershwin i Gandolfi dirigida pel director local Carlos Sancho.


 

 

Cal indicar que abans de cada actuació de les dues formacions musicals, han pujat a l'escenari i s'han incorporat per participar en aquest concert els nous músics de l'orquestra i de la banda, sota els aplaudiments dels assistents que han omplert de gom a gom tant el pati de butaques de l'auditori com els passadissos laterals.

El concert de les dues formacions ha estat espectacular, i així ho han reconegut els assistents, que han aplaudit totes les peces interpretades. Us oferim una mostra del que ha estat el concert amb un vídeo d'una peça de l'orquestra i l'altra de la banda. Agraïm a Fco. Javier Escrihuela el permís per a reproduir-les.

 


 


Cal dir també que l'escenari en el dia d'avui presentava un simbolisme especial, com es pot observar en les fotografies: la SIUM ha emmarcat i posat en una urna les banderes de les dues bandes existents abans de la guerra civil, les popularment conegudes com bandes del Rabo i del Tapó, que han presidit l'acte.